Το θρίλερ διαφθοράς με χρηματισμό στελεχών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το Κατάρ δεν έχει τέλος με το όνομα της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή να έχει πέσει σαν βόμβα στον πολιτικό κόσμο.

Η τελευταία εξέλιξη, αφορά τσάντες με χαρτονομίσματα που βρέθηκαν στο σπίτι της αντιπροέδρου σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας L’ Εcho. Το συνολικό ποσό δεν έχει καθοριστεί αλλά κάποιοι κάνουν λόγο για 600 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα υπό ανάκριση τέθηκε και ο πατέρας της, ο οποίος φέρεται ότι είχε στην κατοχή του μία βαλίτσα γεμάτη μετρητά και προσπάθησε να διαφύγει, έχοντας ειδοποιηθεί από συνεργούς του.

Επίσης στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η αντιπρόεδρος, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, ο οποίος είναι και ο μόνος δυνατός τρόπος να καταρριφθεί η βουλευτική ασυλία και διανυκτέρευσε σε κελί. Η προσαγωγή της και άλλων τεσσάρων ατόμων, έγινε στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες από το Γραφείο Καταστολής Διαφθοράς, για μια υπόθεση διαφθοράς και χρηματισμού από αξιωματούχους του Κατάρ, εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Όλοι οι συλληφθέντες θα περάσουν εντός 48 ωρών από αρμόδιο Δικαστή, ο οποίος θα αποφασίσει για πιθανά εντάλματα σύλληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, συνελήφθη και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι που παλαιότερα ήταν συνεργάτης του επίσης συλληφθέντος, πρώην σοσιαλιστή ευρωβουλευτή (2004-2019), Πιερ Αντόνιο Πανκέρι.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης μετά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών από τις Βρυξέλλες που έφεραν την ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο των ευρωσοσιαλιστών να εμπλέκεται στο σκάνδαλο αποφάσισε την διαγραφή της από το κόμμα.

Με πληροφορίες από in.gr, kathimerini.gr