Με ”κατάθεση ψυχής” απηύθυνε ένα μεγάλο ”ευχαριστώ” σε όλους τους Έλληνες πολίτες, o Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς για την υπομονή και την προσπάθειά τους, σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας τον τελευταίο χρόνο μέσω μιας μακροσκελής ανάρτησης που κοινοποίησε στον λογαριασμό του, στο instagram. Ο Υφυπουργός ζήτησε να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή, ώστε οι επόμενοι μήνες να είναι μήνες ελευθερίας, μήνες δημιουργίας, μήνες ανάστασης για όλους μας.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση:

”Ένα χρόνο σήμερα…
Ένα χρόνο μετά τον ερχομό της πανδημίας, έχουμε διανύσει μια τεράστια, πρωτοφανή πορεία. Μια πορεία δύσκολη, μια πορεία επίπονη, μια πορεία που μας έχει στερήσει πολλά, μας έχει απομακρύνει από όσα θεωρούσαμε δεδομένα. Τους ανθρώπους που αγαπάμε, τις καθημερινές μας συνήθειες, τα μικρά και μεγάλα πράγματα που κάνουν τη ζωή μας χαρούμενη.

Ένα χρόνο μετά, δίνουμε ακόμα τη μάχη. Νύχτα και μέρα, ξεπερνάμε τον εαυτό μας. Οι γυναίκες και οι άνδρες της Πολιτικής Προστασίας, των Ενόπλων μας Δυνάμεων, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομίας, του ΕΟΔΥ,των ελεγκτικών μηχανισμών, οι επιδημιολόγοι μας, τα ακούραστα στελέχη υγείας σε όλη τη χώρα. Όλοι παραμένουμε ταγμένοι σε αυτόν τον αγώνα, υπηρετώντας ένα μοναδικό πατριωτικό καθήκον.

Ένα χρόνο μετά, όλοι μας πρέπει να νιώθουμε περήφανοι για όσα έχουμε επιτύχει. Μαζί, Πολιτεία και Πολίτες έχουμε καταφέρει πολλά. Κι η ευγνωμοσύνη μας προς τον κάθε ένα από εσάς ξεχωριστά που με επιμονή και καρτερία τηρεί τα μέτρα, είναι όχι μόνο δεδομένη, είναι απεριόριστη. Και πιστέψτε με, δεν το λέω αυτό συμβατικά – χωρίς τη δική σας προσπάθεια, χωρίς τις δικές σας θυσίες δεν θα τα είχαμε καταφέρει, δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ.

Ένα χρόνο μετά, επιμένουμε. Είμαστε δίπλα στους πολίτες, στις αγωνίες τους, στις εύλογες ή μη απορίες τους, στις καλοπροαίρετες ή και άδικες κριτικές και ανησυχίες τους, δουλεύουμε όλοι μαζί για να βγάλουμε την πατρίδα μας από αυτή τη λαίλαπα. Γιατί το χρωστάμε στους γονείς μας, στα παιδιά μας, στους φίλους μας, στους ανθρώπους που αγαπάμε. Γιατί το οφείλουμε στη μνήμη όλων όσοι τόσο άδικα, τόσο αναπάντεχα, έφυγαν από κοντά μας, έπεσαν στη μάχη απέναντι στον αόρατο εχθρό.

Ένα χρόνο μετά, σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για όσα έχετε κάνει. Για την κούραση που αντέχετε, για τη μάσκα που δεν ξεχνάτε, για κάθε φορά που είπατε «όχι» όταν τόσο ανάγκη είχατε να πείτε «δεν πειράζει».

Ένα χρόνο μετά, έχουμε πορευτεί μαζί σε αυτό τον ανηφορικό δρόμο. Και μαζί ευχόμαστε οι επόμενοι μήνες να είναι μήνες ελευθερίας, μήνες δημιουργίας, μήνες ανάστασης για όλους μας.

Συνεχίζουμε και θα νικήσουμε…”