Το όνομα της δημοφιλούς τραγουδίστριας Adele, βρίσκεται στην πρώτη θέση του chart της BPI, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εταιρείας Charts και την ανακοίνωση που έκανε με αφορμή τον εορτασμό για τέταρτη χρονιά, της ”Εθνικής Ημέρας Άλμπουμ” στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Οκτώβριο του 2021 με θέμα «Γιορτάζοντας τις Γυναίκες της Μουσικής».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη National Album Day (@albumdayuk)

Συγκεκριμένα, η ”Εθνική Ημέρα άλμπουμ” διοργανώνεται από κοινού από την BPI – την ανεξάρτητη και σημαντική ένωση ετικετών του Ηνωμένου Βασιλείου (τα BRIT Awards και το Mercury Prize) – και την Entertainment Retailers Association (Record Store Day) με σκοπό να αναδείξουν τις γυναίκες καλλιτέχνιδες του αύριο αλλά και να τονίσουν την συνεισφορά τους, στην μουσική και στον πολιτισμό.

Η Adele αναδείχθηκε ως, η ”Γυναίκα καλλιτέχνης” του αιώνα… αφού τα άλμπουμ της έκαναν τις περισσότερες πωλήσεις… του αιώνα. Το πιο επιτυχημένο από αυτά είναι το «21» που πούλησε 6.000.000 αντίτυπα μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις Amy Winehouse και Brit Leona Lewis να ακολουθούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες είναι απόφοιτοι της κορυφαίας σχολής Performing & Creative Arts, του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adele (@adele)

Στην δεκάδα της λίστας των άλμπουμ γυναικών καλλιτεχνών, συναντάμε και άλλες σταρ του διεθνούς μουσικού στερεώματος, όπως οι Pink, Madonna, Rihanna, Kylie Minogue, Beyoncé, Lady Gaga, Britney Spears κ.α.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας Charts, 155,4 εκατομμύρια άλμπουμ ή τα αντίστοιχά τους αγοράστηκαν, μεταφορτώθηκαν ή μεταδόθηκαν σε ροή το 2020  σημειώνοντας αύξηση 8,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ακόμη και κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών του Covid-hit 2020, οι αντίστοιχες πωλήσεις άλμπουμ αυξήθηκαν κατά 6,8%.

Δείτε το top 10 των γυναικών με τις περισσότερες πωλήσεις άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο (2000-2021) σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας:

1) Adele

2) P!nk

3) Madonna

4) Rihanna

5) Dido

6) Amy Winehouse

7) Kylie Minogue

8) Beyoncé

9) Britney Spears

10) Lady Gaga

Δείτε τα top 10 άλμπουμ γυναικών καλλιτεχνών με τις καλύτερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας:

1) Adele – ‘21’

2) Amy Winehouse – ‘Back To Black’

3) Adele – ‘25’

4) Leona Lewis – ‘Spirit’

5) Lady Gaga – ‘Fame’

6) Dido – ‘No Angel’

7) Dido – ‘Life For Rent’

8) Norah Jones – ‘Come Away With Me’

9) Adele – ‘19’

10) Emeli Sandé – ‘Our Version Of Events’

Πηγή: www.nationalalbumday.co.uk