Για μία ακόμη φορά το ταλέντο του Έλληνα φωτογράφου Άγγελου Τζωρτζίνη… συγκίνησε και άγγιξε ευαίσθητες χορδές σε όλον τον κόσμο ! Δεν είναι άλλωστε η πρώτη αφού, από το 2007 που δουλεύει ως ελεύθερος επαγγελματίας έχει βραβευτεί καλύτερος φωτογράφος από το Time Magazine2015, το Magnum Foundation, Photos of the Year (POYi), το βραβείο της Sony,  και το Visa pour l’image!

Με πιο πρόσφατο το βραβείο «Photo of the Year Award 2020» από την UNICEF. Η φωτογραφία μέσα από την οποία αναγνωρίστηκε για ακόμη μία φορά η δουλεία του, είναι αυτή που αποτυπώνει την στιγμή που προσφυγόπουλα από την Μόρια, τρέχουν να σωθούν από τον πύρινο εφιάλτη που κατέστρεψε τα πάντα στο κέντρο υποδοχής, τον Σεπτέμβρη που πέρασε !

 

Ο Έλληνας φωτογράφος μέσα από ανάρτησή του στο instagram, δήλωσε ότι είναι τιμή του να λάβει αυτό το ειδικό βραβείο και έχει ιδιαίτερη σημασία γι’ αυτόν καθώς το μήνυμα που ήθελε να περάσει είναι ότι τα παιδιά είναι το μέλλον… και εμείς είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτά!

Επίσης ευχαρίστησε συναδέλφους και φίλους για την υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια… και ευχήθηκε του χρόνου να είναι καλύτερα για όλους μας!