Μία από τις μεγαλύτερες δικαστικές διαμάχες του 21ου αιώνα έκλεισε με απόφαση καταπέλτη του ανώτατου δικαστηρίου του Λονδίνου για τον 57χρονο Johnny Depp, σύμφωνα με την οποία κρίθηκε ένοχος για την κακοποίηση της Amber Heard. Συγκεκριμένα το δικαστήριο έπειτα από 16 μέρες δίκης και βάση στοιχείων που προσκόμισε η πρώην σύζυγός του, όπως φωτογραφίες με μελανιές στο πρόσωπο και βίντεο με βίαιη συμπεριφορά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ισχυρισμοί της είναι αληθείς.

Ο χολιγουντιανός σταρ έχασε επίσης και την δίκη κατά της  βρετανικής ταμπλόιντ SUN, κατά της οποίας είχε υποβάλει μήνυση για δυσφήμηση σχετικά με ένα δημοσίευμα που τον αποκαλούσε ”αυτός που χτυπάει τη σύζυγό του”. Σύμφωνα με την απόφαση το άρθρο αποδείχτηκε αληθή.

Κατά την διάρκεια της δίκης ακούστηκαν σκληρές κατηγορίες και από τις δύο πλευρές, με τον Johnny Depp να αρνείται όλους τους ισχυρισμούς της πρώην συζύγου του ότι ξεσπούσε με ζήλια και οργή πάνω της, κατηγορώντας την ότι είχε εξωσυζυγικές σχέσεις και ότι είναι μία ”χρυσοθήρας”… κατασκευάζοντας ένα ψέμα ως ”ασφαλιστήριο  συμβόλαιο”.

Η νομική εταιρεία και ο δικηγόρος του, χαρακτήρισαν την απόφαση διεστραμμένη και συγκεχυμένη όπως και ότι αυτό που τους ανησυχεί είναι ότι ο δικαστής στηρίχτηκε στην κατάθεση της Amber Heard και παρέβλεψε βουνό αποδείξεων. Από την άλλη πλευρά οι συνήγοροι της Heard δήλωσαν ότι η απόφαση ήταν ακριβώς αυτό που περίμεναν.

Εκπρόσωπος της SUN, πέρασε στον κόσμο το μήνυμα ” τα θύματα της συζυγικής βίας δεν πρέπει ποτέ να εξαναγκάζονται σε σιωπή” σχολιάζοντας την απόφαση.

Άραγε αυτή η υπόθεση θα είναι πλήγμα για την καριέρα και την υπόληψη του ηθοποιού…;