Αν χάσεις στο Παιχνίδι θανάτου…πεθαίνεις στην πραγματική ζωή είναι το σλόγκαν του θανατηφόρου παιχνιδιού! 

Ο Πάλμερ Λάκεϊ, δημιούργησε ένα παιχνίδι που σκοτώνει… Πρόκειται για ένα σετ γυαλιών εικονικής πραγματικότητας, το οποίο είναι εξοπλισμένο με τρεις εκρηκτικές μονάδες φόρτισης, τοποθετημένες πάνω από το γείσο. Ανεβάζει αμέσως το ρίσκο στο μέγιστο επίπεδο και αναγκάζει τους ανθρώπους να ξανασκεφτούν ουσιαστικά, πώς αλληλεπιδρούν με τον εικονικό κόσμο και τους παίκτες μέσα σε αυτόν. Οι μονάδες αυτές είναι προγραμματισμένες να ενεργοποιούνται μετά τον θάνατο σε μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας, καταστρέφοντας αμέσως τον εγκέφαλο του χρήστη. Όταν εμφανιστεί η γνωστή οθόνη game-over, τα φορτία πυροδοτούνται, καταστρέφοντας αμέσως τον εγκέφαλο.

Προς το παρόν το headset δεν είναι διαθέσιμο για αγορά και όπως λέει ο δημιουργός του, αποτελεί απλώς ένα έργο τέχνης για το γραφείο και μια υπενθύμιση των ανεξερεύνητων δρόμων στον σχεδιασμό παιχνιδιών.

Η ιδέα του να συνδέεις την πραγματική σου ζωή με εκείνη του εικονικού σου άβαταρ πάντα ενθουσίαζε τον Λάκεϊ αφού οι άνθρωποι αναγκάζονται να ξανασκεφτούν ουσιαστικά πώς αλληλεπιδρούν με τον εικονικό κόσμο και τους παίκτες μέσα σε αυτόν.

Σύμφωνα με τον δημιουργό του παιχνιδιού μπορεί να είναι το πρώτο headset που μπορεί να σε σκοτώσει, αλλά δεν θα είναι το τελευταίο.