”Αέρα” Ρουμανίας και Ιταλίας είχαν οι απάτες μέσω διαδικτύου που εξιχνιάστηκαν στο Λουτράκι Κορινθίας, με θύματα δύο ανυποψίαστους πολίτες.

Η πρώτη υπόθεση αφορά έναν 29χρονο κάτοικο της περιοχής, ο οποίος στις 5/11/21 είχε καταγγείλει ότι άγνωστος δράστης απέκτησε με άγνωστο τρόπο πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό και πραγματοποίησε μεταφορά 949 ευρώ για αγορά προϊόντος από εταιρεία, χωρίς επιβεβαίωση αγοράς από τον ίδιο. Οι έρευνες έδειξαν ότι δράστης ήταν ένας 21χρονος Ρουμάνος.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά μία 50χρονη επίσης κάτοικο Λουτρακίου, η οποία στις 13/4/22 κατήγγειλε ότι λίγες ημέρες πριν της απεστάλη email που της ζητούσε να επιβεβαιώσει τους κωδικούς του τραπεζικού της λογαριασμού και την επόμενη διαπίστωσε ότι έλειπαν από τον λογαριασμό 291 ευρώ. Ο δράστης όπως αποδείχθηκε ήταν ένας 24χρονος Ιταλός.