Μεγάλη επιτυχία του ΑΤ Σικυωνίων η εξάρθρωση πολυμελούς συμμορίας ημεδαπών που είχε διαπράξει κλοπή στις 14 Ιανουαρίου 2022, στο σπίτι επιχειρηματία στο Διμηνιό.

Οι Άνδρες του Τμήματος επί 32 μήνες εργάστηκαν ασταμάτητα και πραγματοποίησαν μεθοδική έρευνα ενώ παράλληλα είχαν άριστη συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Άργους με αποτέλεσμα να εξιχνιάσουν την υπόθεση. Αξιοποιώντας τα στοιχεία και σε συνδυασμό με τις κατάλληλες μεθόδους κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα έξι μέλη της σπείρας, ηλικίας 41, 36,25, 20, 27 και 43 ετών, οι οποίοι διέρρηξαν το σπίτι του επιχειρηματία και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε 15.000 ευρώ και χρυσαφικά. Στη συνέχεια το πήγαν στο γκαράζ του σπιτιού και αφού το φόρτωσαν στο αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη που το είχε ανασφάλιστο, τράπηκαν σε φυγή αλλά σε κοντινή απόσταση από το σπίτι… το εγκατέλειψαν!

Σημειώνεται ότι όλα τα μέλη της συμμορίας που κατηγορούνται για εγκληματική συμμορία, κλοπές και φθορά ξένης περιουσίας έχουν καταγωγή από το Άργος ενώ το ένα μέλος βρίσκεται στη φυλακή για παρόμοια υπόθεση. Η έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το ΑΤ Σικυωνίων για να εξακριβωθεί εάν έχουν διαπράξει παρόμοια αδικήματα και στο παρελθόν ενώ αναμένεται και η ταυτοποίηση συνεργών τους.

 

 

Tags :