Ο Δήμος Κορινθίων με ανακοίνωση που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέλησε να ενημερώσει τους δημότες του σχετικά με την φωτιά που εκδηλώθηκε στον ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021.

Αρχικά τόνισε πως από την πρώτη στιγμή που κατεγράφη το συμβάν, αντιμετωπίστηκε όπως προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις. Συγκεκριμένα μηχανήματα του δήμου έκαναν επιχωματώσεις έως τις 4 τα χαράματα της Κυριακής προκειμένου να σβήσουν τις εστίες και να αποτρέψουν την επέκτασή τους.

Μάλιστα σημειώνει πως έγκαιρα, η σημερινή δημοτική αρχή έλαβε πριν αρκετό καιρό για την περιφρούρηση του ΧΑΔΑ μέτρα. Όπως, την περίφραξη του χώρου, την επιτήρηση από ιδιωτική εταιρία φύλαξης και τον έλεγχο της πρόσβασης σε 24ωρη βάση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις  17 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ζήτησε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και έλαβε από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστάσιο Γκιολή την μελέτη αποκατάστασης του ΧΑΔΑ προκειμένου να εντάξει το έργο της αποκατάστασης του στο πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”. Η μελέτη αυτή βρισκόταν για χρόνια στα συρτάρια της Αντιπεριφέρειας χωρίς ο δήμος να την έχει αξιοποιήσει. Η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ θα γίνει από το δήμο μόλις ξεκινήσει η διαχείριση των απορριμμάτων από την Περιφέρεια.

Σήμερα Δευτέρα 1η Μαρτίου, η φωτιά έχει σβήσει ενώ ελάχιστες εστίες απομένουν. Τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά μέχρι αυτή τη στιγμή παραμένουν άγνωστα.

Τέλος, ο Δήμαρχος Κορινθίων δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τους εργαζομένους στο τμήμα καθαριότητας για την έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβασή τους , τον άμεσο έλεγχο και την κατάσβεση της φωτιάς σε χρόνο πολύ λιγότερο απ ότι σε ανάλογα περιστατικά ανά την επικράτεια.

Δείτε την ανάρτηση:

Δημοσιεύτηκε από Δήμος Κορινθίων στις Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021