Όποιος ξεκινήσει την διαδρομή του χωρίς κράνος, καλύτερα να ξεκινήσει και με πορτοφόλι γεμάτο… ενημερώνει τα μέλη του, το Επιμελητήριο Κορινθίας έπειτα από σχετική επιστολή της Τροχαίας Κορίνθου, για τις νέες αυστηρές διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που τέθηκαν σε ισχύ από τις 13 Ιουνίου 2025 με τον Ν. 5209/2025.
Η χρήση κράνους είναι πλέον αυστηρά υποχρεωτική για οδηγούς και επιβάτες σε μοτοποδήλατα, μοτοσυκλέτες και τρίτροχα χωρίς κουβούκλιο ειδικά για όσους εργάζονται στο χώρο του delivery ή των ταχυμεταφορών. Η συμμόρφωση είναι μονόδρομος και όλες οι επιχειρήσεις οφείλουν να ενημερώσουν το προσωπικό τους και να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν ανεβαίνει σε μηχανάκι χωρίς κράνος.
Οι παραβάτες δεν θα έχουν ούτε δικαιολογίες ούτε ελαφρυντικά αφού σύμφωνα με τον νέο Ν. 5209/2025:
-
Όλοι οι οδηγοί μοτοποδηλάτων, μοτοσυκλετών και τρίτροχων χωρίς κουβούκλιο, καθώς και οι επιβάτες τους, οφείλουν να φορούν σωστά δεμένο κράνος.
-
Η παράβαση κοστίζει 350 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση της άδειας για 30 ημέρες.
-
Ο επιβάτης που δεν φορά κράνος τιμωρείται με τα ίδια πρόστιμα.
-
Ο οδηγός φέρει ευθύνη και για τον επιβάτη του. Δεν υπάρχει “δεν ήξερα”.
Για πληροφορίες: Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου – 27410 77204 | ttkorinthou@astynomia.gr




