Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 23:00, εχθές το βράδυ σε Πυροσβεστική Κορίνθου και Εθελοντές για φωτιά που ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή της θέσης «Πάτημα» στα Εξαμίλια Κορινθίας, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους καθώς πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες στην ίδια περιοχή.


Η άμεση και συντονισμένη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν καθοριστική για τον έλεγχο της πυρκαγιάς. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν:
-
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου
-
Ο Σύλλογος Πυροπροστασίας Δασών Κορίνθου με δύο οχήματα
-
Η ομάδα Πυρασφάλειας Αθικίων
-
Ο Σύλλογος Δασοπροστασίας & Πυρασφάλειας «Τα Ονεια Όρη»
Οι εθελοντές, σε στενή συνεργασία με την Πυροσβεστική, έδρασαν άμεσα συμβάλλοντας καθοριστικά στο να περιοριστεί η φωτιά προτού πάρει διαστάσεις και απειλήσει κατοικημένες περιοχές. Η παρουσία τους και η αυταπάρνηση στην αντιμετώπιση του κινδύνου έγινε ιδιαίτερα αισθητή στους κατοίκους.



Η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο, χάρη στην ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα των δυνάμεων. Παράλληλα, η κοινότητα των εθελοντών απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της τοπικής κοινωνίας στην προστασία των δασών και των περιοχών κατοικίας.
Οι κάτοικοι των Εξαμιλίων παραμένουν σε εγρήγορση, καθώς τα συνεχόμενα περιστατικά φωτιάς στην περιοχή έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο και δημιουργούν έντονη ανησυχία για το μέλλον.




