Η Κορινθία μπαίνει στο «κόκκινο» αύριο, Τετάρτη 9 Ιουλίου με βάση τον επίσημο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Πολιτικής Προστασίας. Η περιοχή μας βρίσκεται στην Κατηγορία Κινδύνου 5 (πολύ υψηλός/ακραίος κίνδυνος) και απαιτείται μέγιστη εγρήγορση από όλους.
Ο Μαΐστρος ανεβάζει κατακόρυφα τον κίνδυνο
Ο μαΐστρος, ο γνωστός βορειοδυτικός άνεμος αναμένεται να ενισχυθεί απότομα από αύριο το μεσημέρι φτάνοντας ακόμα και τα 7 μποφόρ, με ριπές που θα δυσκολέψουν κάθε προσπάθεια κατάσβεσης σε περίπτωση εκδήλωσης φωτιάς. Δεν είναι τυχαίο ότι ιστορικά οι μεγαλύτερες φωτιές στην Κορινθία όπως αυτές του 2007 και του 2021 εκδηλώθηκαν με μαΐστρο.
Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και NATURA
Για την αποτροπή οποιασδήποτε επικίνδυνης δραστηριότητας, αύριο θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών σε όλα τα δασικά οικοσυστήματα, πάρκα, άλση και περιοχές Natura 2000 της Π.Ε. Κορινθίας. Η απόφαση εφαρμόζεται με βάση την υπ’ αριθμ. 148490/22.05.2025 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη (ΑΔΑ: 9ΛΝΨ7Λ1-Ε61).
Η διέλευση, η παραμονή και η αναψυχή σε δάση, άλση και εθνικούς δρυμούς απαγορεύεται αυστηρά για την αποτροπή πυρκαγιών που μπορεί να καταστρέψουν ολόκληρα οικοσυστήματα μέσα σε λίγες ώρες.
Τι πρέπει να προσέξετε:
-
Μην ανάβετε φωτιά για κανένα λόγο (ψησίματα, κάψιμο ξερών κ.λπ.)
-
Μην χρησιμοποιείτε εργαλεία που προκαλούν σπινθήρες (τροχούς, ηλεκτροσυγκολλήσεις).
-
Μην αφήνετε σκουπίδια ή γυάλινα αντικείμενα κοντά σε ξερά χόρτα.
-
Καλέστε άμεσα το 199 αν δείτε καπνό ή φωτιά.
Να θυμάστε ότι η πρόληψη σώζει ζωές και δάση και ότι αύριο μένουμε σε εγρήγορση, αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις και προστατεύουμε τον τόπο μας.




