Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει οι επιδρομές κοπαδιών από αγριογούρουνα στο Αγγελόκαστρο, προκαλώντας στους κατοίκους αγανάκτηση και φόβο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, τα αγριογούρουνα εισβάλουν στο χωριό κυρίως τη νύχτα και ψάχνουν τροφή αφού στα ”λημέρια” τους πλέον έχουν εγκατασταθεί ανεμογεννήτριες. Το αποτέλεσμα είναι να καταστρέφουν καλλιέργειες και οι κάτοικοι να βρίσκονται σε απόγνωση ενώ άλλοι φοβούνται να κυκλοφορήσουν καθώς τα ζώα έχουν γίνει πολύ επιθετικά αφού έρχονται σε συχνές ”μάχες” με αγέλες από τσακάλια που και αυτά δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στο χωριό. Επίσης μεγάλο πρόβλημα είναι ότι πληθαίνουν πολύ γρήγορα ενώ, οι πληροφορίες του DMnews λένε ότι το δασαρχείο σκέφτεται να παρατείνει την κυνηγετική περίοδο μήπως και αυτό βοηθήσει στη μείωσή τους.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι τα αγριογούρουνα είναι υπεύθυνα για πολλά τροχαία στα οδικά δίκτυα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όσους κινούνται στον δρόμο που οδηγεί στο χωριό όπου δεν υπάρχει φωτισμός. Επίσης, η εμφάνισή τους εγκυμονεί και κινδύνους ασθενειών όπως, η πανώλη για αυτό συνιστάται στους κατοίκους να είναι πολλοί προσεκτικοί εάν συναντήσουν κάποιο αγριογούρουνο γιατί δεν ξέρουν εάν είναι μολυσμένο ή πως θα αντιδράσει και να μην βγάζουν τα σκουπίδια έξω από το σπίτι τους, ώρες πριν περάσει το απορριμματοφόρο γιατί η μυρωδιά, τα προσελκύει.

 

 

 

 

 

Tags :