Μία σπουδαία πρωτοβουλία αναλαμβάνουν για πρώτη φορά από κοινού το Τμήμα Αθλητικών Δραστηριοτήτων και το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορινθίων. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2025 στο Κλειστό Γυμναστήριο Κορίνθου, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και τους διασώστες του ΕΚΑΒ.
Πρόγραμμα δράσεων
-
Εθελοντική Αιμοδοσία: 14:00 – 17:00 (Είσοδος Κλειστού Γυμναστηρίου Κορίνθου)
-
Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών: 16:30 – 18:00 (Αγωνιστικός χώρος – Σάλα Κλειστού Γυμναστηρίου)
Οι διοργανωτές καλούν δημότες, εργαζόμενους στον Δήμο, αθλητές και παράγοντες σωματείων να συμμετάσχουν, ενισχύοντας την κουλτούρα της εθελοντικής προσφοράς και μαθαίνοντας πώς να παρέχουν πρώτες βοήθειες σε περιστατικά ανάγκης.
Αγιασμός για την Αθλητική Σεζόν
Αμέσως μετά, από τις 19:00 έως τις 20:00, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά Αγιασμός για την έναρξη της νέας αγωνιστικής – προπονητικής περιόδου 2025-2026. Η εκδήλωση θα γίνει στον αγωνιστικό χώρο (Σάλα) του Κλειστού Γυμναστηρίου, με την παρουσία αθλητών και παραγόντων όλων των σωματείων που δραστηριοποιούνται στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κορίνθου.
Πρόσκληση σε όλους
Ο Δήμος Κορινθίων και οι δύο διευθύνσεις καλούν κάθε εργαζόμενο, φορέα, αθλητικό σωματείο, αλλά και κάθε δημότη να δώσει το «παρών», συμβάλλοντας στην ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.




