Κρίσιμες μέρες διανύουμε… για τα νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας καθώς παρατηρείτε σαφή επιδείνωση της επιδημίας του κορωνοϊού με αποτέλεσμα το ΕΣΥ, ιδίως στις εντατικές να πιέζεται.

Συγκεκριμένα, «Σωτηρία», «Ευαγγελισμός» και «Σισμανόγλειο» να αγγίζουν σε πληρότητα των ΜΕΘ, το 100%.

Προκειμένου να αποφευχθεί το αδιέξοδο στο σύστημα υγείας, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η διακοπή διακομιδών για απλή νοσηλεία από περιοχές κοντά στην Αττική, ιδίως Κόρινθο, Χαλκίδα, Λειβαδιά και Θήβα.

Αυτό το μέτρο έχει δημιουργήσει σύγχυση και ανασφάλεια στους πολίτες της Κορίνθου, οι οποίοι αγωνιούν για την υγεία τους και την περίπτωση που χρειαστεί να μεταφερθούν σε νοσοκομείο της Αττικής.

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι, υπάρχει νομοθεσία όπου λέγει έκτακτα περιστατικά, επείγοντα για θέματα ζωής και ζητήματα νεοπλασιών θα μπορούν είτε να νοσηλευτούν στα πλαίσια της δευτεροβάθμιας περίθαλψης ή θα μπορούν να διακομιστούν στα πλαίσια της τριτοβάθμιας περίθαλψης σε άλλα νοσοκομεία.

Γιατροί και νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, με όσο πείσμα και αντοχή τους έχει απομείνει έπειτα από έναν χρόνο ”σκληρής μάχης” με τον ”αόρατο εχθρό” και παραμένοντας πιστοί στον όρκο του Ιπποκράτη είναι έτοιμοι να βοηθήσουν και να σώσουν όλες τις ζωές που φτάνουν στα χέρια τους.

Πηγή photo: www.hospkorinthos.gr