Καθημερινά κινδυνεύουν ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας, καθώς έχουν άμεση ανάγκη από αίμα. Η ανάγκη αυτή συνεχώς αυξάνεται, δεδομένου ότι έχει αυξηθεί ο μέσος όρος ζωής του πληθυσμού και η εξέλιξη της ιατρικής στις χειρουργικές επεμβάσεις, που απαιτούν μεγάλες ποσότητας αίματος.

Το αίμα είναι το βασικό συστατικό της ζωής και ένα θεραπευτικό μέσο με χαρακτηριστικό ότι είναι αναντικατάστατο, αν λάβουμε υπόψη μας ότι δεν μπορεί να κατασκευαστεί τεχνητό, δεν πωλείται, δεν αγοράζεται και δεν συντηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι η ανθρώπινη προσφορά αίματος είναι απαραίτητη και πολύτιμη, αρκεί να σκεφτείς ότι μία μονάδα μπορεί να σώσει ως και 3 ζωές!

Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη κυλoύν όπως το αίμα στις φλέβες μας. Γι’ αυτό και πρέπει όσοι μπορούν να προσφέρουν ελπίδα και ζωή σε όσους το έχουν ανάγκη, γατί σήμερα μπορεί να αφορά κάποιον άγνωστο αλλά αύριο ίσως αφορά τον εαυτό μας ή κάποιο αγαπημένο πρόσωπο!

Γίνε κι εσύ εθελοντής αιμοδότης και άνοιξε την πόρτα στη ζωή! Κάνε την αρχή από την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Δήμου Κορινθίων που έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία οι ανάγκες είναι πολλές! Συγκεκριμένα η Τράπεζα αίματος του Δήμου σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου και με την υποστήριξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, διοργανώνουν την 27η εθελοντική αιμοδοσία στο δημοτικό θέατρο ” Θωμάς Θωμαίδης” από τις 9:00 – 13:00.

Ας στηρίξουμε όλοι, αυτή την πράξη ανθρωπιάς, προσφοράς και ευθύνης!