Με “κατεβασμένα ρολά” θα βρει την αγορά της Κορίνθου, η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (1 / 6) καθώς ο Εμπορικός Σύλλογος ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, τιμώντας τη θεσμοθετημένη γιορτή του.
Η ημέρα όμως, δεν είναι μόνο αργία αλλά και ευκαιρία για συνάντηση, κατάνυξη και κοινωνική επαφή για τους επαγγελματίες της πόλης.
Όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί αρτοκλασία στη μνήμη της εορτής, σε κλίμα κατάνυξης και ενότητας η οποία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας Ποσειδωνίας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της αρτοκλασίας, θα προσφερθούν καφές και κέρασμα στην αίθουσα του ναού, σε μια ευκαιρία για συναναστροφή και επικοινωνία μεταξύ των μελών του Συλλόγου και των πιστών.
Τι γιορτάζουμε την ημέρα του Αγίου Πνεύματος
Η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος είναι μια σημαντική εορτή της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που τιμά το Άγιο Πνεύμα, το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας. Γιορτάζεται την επόμενη ημέρα της Πεντηκοστής και θεωρείται συνέχεια του μεγάλου γεγονότος της επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος στους μαθητές του Χριστού. Για τους πιστούς, συμβολίζει τη θεία φώτιση, την ενίσχυση της πίστης και την πνευματική καθοδήγηση στην καθημερινή ζωή.




