Ο Δήμος Κορινθίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων ΕΔΟΚ εκπαίδευσε δωρεάν 20 πολίτες, το περασμένο Σάββατο στην Παραλία ”Καλάμια” πως να σώσουν έναν συνάνθρωπο που κινδυνεύει στη θάλασσα.

Τους πολίτες εκπαίδευσε ο Καστρινάκης Παντελής, Πρόεδρος της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ για τις βασικές έννοιες της Ναυαγοσωστικής. Αναλυτικότερα δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στους τρόπους εισόδου στο υγρό στοιχείο, στους τρόπους προσέγγισης του θύματος με διασωστικό κολύμπι, στις λαβές για ανάσυρση του θύματος και στους τρόπους μεταφοράς του και στην έξοδος από το υγρό στοιχείο.

Επίσης, οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στην παροχή βασικών Α’ Βοηθειών, οι οποίοι έλαβαν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος Τσάκωνας Ιωάννης, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού κος Δημάκος Κωνσταντίνος και η αντιδήμαρχος Τουρισμού και Παιδείας κα Τσουλουχά Δήμητρα. Επίσης η
συντονίστρια ΕΔΔΥΠΠΥ Δήμου Κορινθίων κα Σούκουλη Αμαλία, η Πρ/νη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας κα Σπυροπούλου Αναστασία και η Πρ/νη των ΚΑΠΗ Κορίνθου κα Μπισμπίκη Άννα, καθώς επίσης και οι υπάλληλοι του
Προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι” Χούπη Αγγελική και Σκούρτη Ανδριάνα.

«Οι δημότες, πρέπει να νιώθουν ασφαλείς όταν κολυμπούν αλλά και να είναι σε θέση να σώσουν κάποιον συνάνθρωπό»

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος Τσάκωνας Ιωάννης αναφερόμενος στην σπουδαιότητα του σημερινού σεμιναρίου αφού ευχαρίστησε την εθελοντική διασωστική ομάδα για το πολύτιμο έργο της, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι: “ το σεμινάριο ναυαγοσωστικής πρέπει να επαναληφθεί στον Δήμο Κορινθίων και να γίνει γνωστό σε όλους τους δημότες, πρώτον για να νιώθουν οι ίδιοι ασφαλείς όταν κολυμπούν, αλλά και για να είναι σε θέση να σώσουν κάποιον συνάνθρωπό τους που κινδυνεύει από πνιγμό.

«Οι Έλληνες δεν ξέρουν να κολυμπούν και αδιαφορούν για τους κανόνες ασφαλείας»

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γ. Πατούλης σχετικά με το πρόγραμμα της ναυαγοσωστικής τόνισε, ότι «Παρότι πλέον υπάρχει μεγάλη ναυαγοσωστική κάλυψη στις πολυσύχναστες παραλίες, τα
περιστατικά πνιγμών εξακολουθούν να είναι πολλά για συγκεκριμένους λόγους. Υπάρχει τεράστιο έλλειμμα γνώσης και ενημέρωσης γύρω από την κολύμβηση και οι πνιγμοί δεν μειώνονται με θαύματα, αλλά με προγράμματα εκπαίδευσης και μάθησης. Αν και η χώρα μας περιβάλλεται από θάλασσα πολλοί Έλληνες δεν ξέρουν να κολυμπούν και αδιαφορούν για τους κανόνες ασφαλείας, γι’ αυτό οι περισσότεροι πνιγμοί συμβαίνουν σε μεγάλους ανθρώπους και σε μικρά παιδιά. Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στέκονται πάντα δίπλα στους πολίτες, με συνεχή προγράμματα πρόληψης, καθότι «κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν».

 

Tags :