Μια ακόμα δέσμευση γίνεται πράξη από τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο καθώς παρέδωσε εχθές, το πρωί στον αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας Χαράλαμπο Τετράδη, το συμβόλαιο δωρεάς του δήμου Κορινθίων για το οικόπεδο που θα ανεγερθεί το νέο αστυνομικό μέγαρο, στον κόμβο των Εξαμιλίων.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι παρά τις αντιθέσεις που υπήρχαν στο παρελθόν και εντός δημοτικού συμβουλίου… το αίτημα του υπουργείου προστασίας του πολίτη για παραχώρηση οικοπέδου του δήμου ώστε να κατασκευαστεί ένα νέο, σύγχρονο, ασφαλή αστυνομικό μέγαρο που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για το δύσκολο έργο που επιτελούν οι αστυνομικοί. Πρόκειται για ένα αίτημα… χαμένο στο πέρασμα των χρόνων και επιτέλους το συμβόλαιο παραδόθηκε στον Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας και πλέον το υπουργείο θα ξεκινήσει την υλοποίηση του κτιρίου.

Ο Αστυνομικής Διευθυντής Κορινθίας Χαράλαμπος Τετράδης παρέλαβε με συγκίνηση το συμβόλαιο από τον δήμαρχος σημειώνοντας πως αποτελεί μέγιστη τιμή για τον ίδιο και ένα όνειρο δεκαετιών που γίνεται πράξη.

Παρόντες στην παράδοση του συμβολαίου ήταν, ο Πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Κορινθίας κ. Χρήστος Βλαχοπάνος και ο πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Παρτσινέβελος.

Την παραχώρηση του οικοπέδου των 14 στρεμμάτων στον κόμβο των Εξαμιλίων, μια θέση – κλειδί για την παγίωση του αισθήματος ασφάλειας στην παρακείμενη περιοχή των Εξαμιλίων που δυστυχώς καταγράφει υψηλό δείκτη παραβατικότητας, είχε εισηγηθεί (2 Μαρτίου 2022) ως μείζον θέμα, στο δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Νανόπουλος. Παρά τις ενστάσεις μερίδας συμβούλων το σώμα είχε υπερψηφίσει, κάνοντας το πρώτο και ουσιαστικό βήμα στην λύση ενός τεράστιου ζητήματος για τους αστυνομικούς, τον δήμο, τους πολίτες.

Με ειδική διάταξή του, το Υπουργείο  Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 3 Απριλίου 2023 (νόμος 5039/2023 , άρθρο 135) καθόρισε τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης, προϋποθέσεις απαραίτητες  για την  μεταβίβαση του ακινήτου από το δήμο Κορινθίων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ανοικοδόμηση των νέων εγκαταστάσεων.

Tags :