Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο βανδαλισμών και αναίτιων καταστροφών στο χώρο του 10ου Δημοτικού Σχολείου, στην Κόρινθο. Οι βραδινοί –  άγνωστοι επισκέπτες με πρωτοφανές μένος προκάλεσαν για ακόμα μία φορά, όχι μόνο υλικές ζημιές, φθορές και καταστροφές αλλά και διάρρηξη.

Οι βανδαλισμοί αυτοί προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζει την ανησυχία του, για την διατήρηση και φύλαξη των δημόσιων υποδομών παιδείας του Δήμου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση υποβλήθηκε μήνυση κατ’ αγνώστων και ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας,  προκειμένου να λάβουν επιπρόσθετα μέτρα για την ασφάλεια των σχολείων του Δήμου.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση, του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων:

”Αγαπητοί γονείς,
Με λύπη και αγανάκτηση θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα στο σχολείο μας συμβαίνουν πολύ λυπηρά γεγονότα που μας έχουν στενοχωρήσει και θέλουμε να τα μοιραστούμε μαζί σας. Πρόκειται για δύο διαρρήξεις στη Σχολική μας Μονάδα όπου άγνωστοι έχουν αφαιρέσει τρία λάπτοπ και ένα βιντεοπροβολέα. Επίσης προξένησαν βανδαλισμούς στις τάξεις και το διάδρομο του πρώτου ορόφου, αν και στα τρία κλιμακοστάσια που οδηγούν στον πρώτο όροφο υπάρχουν ρολά ασφαλείας. Προχθές, στον εξωτερικό χώρο του θεάτρου και του κυλικείου, κάποιοι είχαν βανδαλίσει αγρίως τους τοίχους γράφοντας βωμολοχίες, άκρως απαράδεκτα μηνύματα και ντροπιαστικές σεξιστικές ζωγραφιές.

Ο Διευθυντής έχει διαπιστώσει ότι εισέρχονται κατά τις βραδινές ώρες άτομα στους διαδρόμους του ισογείου, ρίχνουν πολλά σκουπίδια, αποτσίγαρα, σπάνε μπουκάλια, χύνουν αλκοόλ και προβαίνουν σε ζωώδεις πράξεις.

Σαφώς έχει γίνει αναφορά στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, έχει υποβληθεί και μήνυση κατά αγνώστων και έχει ζητηθεί εντατικοποίηση των περιπολιών.

Μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι ενώ η Σχολική Μονάδα καλύπτει πολλούς χώρους με συναγερμό και ότι στα τρία κλιμακοστάσια υπάρχουν ρολά ασφαλείας, τα άτομα αυτά μπορούν και προβαίνουν σε κλοπές και φθορές. Ενδέχεται για την αντιμετώπιση του προβλήματος να τοποθετηθούν κρυφές κάμερες που θα λειτουργούν όταν πέφτει το σκοτάδι καθώς επίσης πρέπει να επεκταθεί το σύστημα συναγερμού σε όλο το κτίριο.

Η Διεύθυνση του Σχολείου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θεωρούν ότι η ορθότερη λύση για να σταματήσουν όλοι οι παραπάνω βανδαλισμοί είναι να τοποθετηθεί νυχτερινός φύλακας στο Σχολικό συγκρότημα του 10ου Δημοτικού Σχολείου και του 3ου Γυμνασίου Κορίνθου, αίτημα που έχει γίνει εγγράφως.

Παρακαλούμε πολύ αν γνωρίζετε κάτι σχετικό να απευθυνθείτε στον διευθυντή του σχολείου. Αν δείτε κάτι να επέμβετε.
Τέλος, όλοι αγκαλιάστε τα παιδιά σας…..”

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

Με λύπη και αγανάκτηση θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα στο σχολείο μας…

Δημοσιεύτηκε από Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου στις Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021