Με το μήνυμα «Είμαστε δίπλα σας, καλή δύναμη» αναχώρησε εχθές το απόγευμα η πρώτη αποστολή βοήθειας από το Δήμο Κορινθίων, τους συλλόγους που υποστήριξαν και τους δεκάδες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συνεισφοράς, για τους συμπατριώτες μας στην Θεσσαλία που δοκιμάζονται από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Το θεατράκι του δημαρχείου γέμισε ασφυκτικά με την αλληλεγγύη, την εν συναίσθηση και την συμπαράσταση των Κορινθίων, αποδεικνύοντας πως αυτός είναι ο ουσιαστικός πολιτισμός. Τρία φορτηγά αυτοκίνητα παρέλαβαν τα είδη που συγκεντρώθηκαν από το Σάββατο μέχρι και χθες Τετάρτη, από το δημαρχείο που ήταν ο κύριος χώρος συγκέντρωσης αλλά και από δημοτικά διαμερίσματα όπως η Αρχαία, ο Σολομός, ο Άγιος Βασίλειος που συγκέντρωσαν ότι μπορούσαν και ήταν πολλά αυτά που μπορούσαν.

Για την παράδοση των ειδών έχει γίνει συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς ώστε να διανεμηθούν και να δοθούν σε εκείνους που έχουν ανάγκη ό,τι είδος έχουν ανάγκη.

Την διαδικασία επέβλεψαν από κοντά, ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρίνα Ραντίτσα οι οποίοι ευχαριστούν θερμά όλους τους πολίτες που έσπευσαν να προσφέρουν από το υστέρημά τους καθώς επίσης και τους συλλόγους που βοήθησαν στην πρωτοβουλία, τον Ερυθρό Σταυρό Κορίνθου ,τον Σύλλογο Εφέδρων Πελοποννήσου, , την Εθελοντική ομάδα Δασοπροστασίας Σολυγείας, Το Ελληνικό Επιστημονικό Κέντρο Εκπαίδευσης Καινοτόμων Προγραμμάτων Ασφάλειας – Άμυνας – Κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ε.Ε.Κ.Ε.Α.Α Κ.Κ Π.Π ΚΟΙΝΣΕΠ και τον ΠΑΣ Κόρινθος.

Τέλος, ευχαριστούνε θερμά την εταιρία Korinthia lines του κ.Θεοφάνη Κανέλλου για την δωρεάν μεταφορά των ειδών στην Θεσσαλία.

Tags :