Σε έξι συλλήψεις έχουν προχωρήσει οι Αρχές για το εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε εχθές, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο εργαζόμενοι. Οι δύο άνδρες υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις και, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του νοσοκομείου, η κατάσταση της υγείας τους παρουσιάζει καλή μετεγχειρητική πορεία, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.
Έξι συλλήψεις – Ποιοι περιλαμβάνονται στη δικογραφία
Αρχικά, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τριών ατόμων. Πρόκειται για έναν 62χρονο και έναν 63χρονο, οι οποίοι εργάζονται στην εταιρεία που έχει αναλάβει την εργολαβία, καθώς και έναν 46χρονο εργαζόμενο της Motor Oil.
Στη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση περιλαμβάνονταν ακόμη τέσσερα πρόσωπα. Από αυτά, τα τρία παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στις Αρχές και συνελήφθησαν. Πρόκειται επίσης για εργαζομένους της Motor Oil.
Μετά τις νέες συλλήψεις, ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων ανέρχεται σε έξι, ενώ ένα ακόμη άτομο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία δεν έχει συλληφθεί.
Η έρευνα των αρμόδιων Αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο να διακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα.
Ποιοι είναι οι δύο τραυματίες
Οι δύο εργαζόμενοι που τραυματίστηκαν είναι ένας 28χρονος Έλληνας και ένας 48χρονος Σλοβένος, οι οποίοι εργάζονταν σε εργολαβικό συνεργείο.
Το ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών προληπτικής συντήρησης σε μονάδα του διυλιστηρίου, η οποία βρισκόταν εκτός λειτουργίας.
Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις. Στη συνέχεια διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», όπου έφτασαν στις 19:29.
Σύμφωνα με την αρχική ιατρική εκτίμηση, έφεραν κατάγματα στα άνω και κάτω άκρα, καθώς και εγκαύματα μικρής έκτασης και ήπιας βαρύτητας. Οι πληροφορίες που έγιναν γνωστές μετά το περιστατικό ανέφεραν ότι τα εγκαύματα αφορούσαν ποσοστό μικρότερο του 10% της επιφάνειας του σώματός τους.
Υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις – Η νεότερη ενημέρωση για την υγεία τους
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του «Θριασίου», και οι δύο εργαζόμενοι υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση των καταγμάτων και των εγκαυμάτων.
Η μετεγχειρητική πορεία τους χαρακτηρίζεται καλή και, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, δεν διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους.
Ο ένας από τους δύο νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) για μετεγχειρητική παρακολούθηση. Η γενική κατάσταση της υγείας του είναι καλή, ενώ δεν έχει χρειαστεί διασωλήνωση.
Οι γιατροί παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υγείας και των δύο τραυματιών.
Εκτόνωση ατμού η πρώτη εκτίμηση για το ατύχημα
Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Motor Oil, το ατύχημα προκλήθηκε από εκτόνωση ατμού κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης.
Ωστόσο, τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκαν οι δύο εργαζόμενοι δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί και διερευνώνται σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.
Στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου πραγματοποιήθηκε αυτοψία από την Επιθεώρηση Εργασίας, στο πλαίσιο της διερεύνησης του περιστατικού.
Η ανακοίνωση της Motor Oil
Σε ανακοίνωσή της μετά το ατύχημα, η Motor Oil ανέφερε ότι το συμβάν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών προληπτικής συντήρησης σε μονάδα που βρισκόταν εκτός λειτουργίας και ότι οι δύο τραυματίες ήταν εργαζόμενοι εργολαβικού συνεργείου.
Όπως σημείωσε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το περιστατικό προκλήθηκε από εκτόνωση ατμού, ενώ τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες διερευνώνται σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.
Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε την άμεση αναστολή των εργασιών προληπτικής συντήρησης του διυλιστηρίου έως τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου.
Οι έρευνες για το εργατικό ατύχημα συνεχίζονται, ενώ οι δύο τραυματίες παραμένουν υπό ιατρική παρακολούθηση, με την έως τώρα εικόνα της υγείας τους να είναι θετική.
Με πληροφορίες από protothema.gr




