Μια ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε σε κίνδυνο χθες, στη Νεμέα όταν ξέσπασε φωτιά στο σπίτι της. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τηγάνι κατά το μαγείρεμα και γρήγορα εξαπλώθηκε στον απορροφητήρα.

Οι πυροσβέστες του Κλιμακίου Νεμέας έφτασαν γρήγορα και έλεγξαν τη φωτιά πριν αυτή πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, ενώ η ηλικιωμένη απομακρύνθηκε από το σημείο και ευτυχώς είναι καλά στην υγεία της. Στο σημείο βρέθηκαν επίσης συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ και ο Αντιδήμαρχος Νεμέας, Γιώργος Μούσχουρας.

Το γεγονός αυτό υπενθυμίζει πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι το μαγείρεμα για τους ηλικιωμένους. Ακόμα και μια απροσεξία στην κουζίνα μπορεί να προκαλέσει γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς. Για ασφάλεια, είναι καλό οι ηλικιωμένοι να μην μένουν μόνοι τους κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και να έχουν στη διάθεσή τους συσκευές προστασίας, όπως ανιχνευτές καπνού ή αυτόματα συστήματα διακοπής ρεύματος.

Φωτό: Μουσχουρας Γιωργος  (George Mouschouras) / Facebook