Ρεκόρ θανάτων λόγω κορωνοϊού σημειώθηκε τον Νοέμβριο στη χώρα μας, καθώς στις πρώτες 18 ημέρες του μήνα καταμετρήθηκαν 602 θάνατοι, με το ποσοστό τους να είναι 49% σε σχέση με το σύνολο των θανάτων από την αρχή της πανδημίας, οι οποίοι ανέρχονται σε 1.228. Τη θλιβερή πρωτιά καταλαμβάνει ο Νομός Καστοριάς, που μετρά 32 θύματα.

Παράλληλα τις πρώτες 18 ημέρες του Νοεμβρίου έξι νομοί κατέγραψαν τους πρώτους θανάτους λόγω κορωνοϊού, σε οκτώ νομούς δεν καταγράφηκαν θάνατοι, έξι νομοί παρουσίασαν ποσοστά των θανάτων μεγαλύτερα από 60% σε σχέση με το σύνολο των θανάτων από την αρχή της πανδημίας, ενώ σε 17 νομούς δεν έχουν σημειωθεί θάνατοι λόγω COVID μέχρι σήμερα.

Σε μελέτη που επιμελήθηκε ο Νίκος Καρδούλας (Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π., MSc στην Αγγλία και Συνταγματάρχης ε.α.) αναλύονται τα στοιχεία που αφορούν στους θανάτους λόγω κορωνοϊού από 1 έως 17 Νοεμβρίου ανά νομό της χώρας μας, με βάση τα δεδομένα της εφαρμογής LAB.IMEDD.ORG.

Στον παρακάτω πίνακα αποτυπώνονται το σύνολο των θυμάτων κορωνοϊού και οι θάνατοι ανά 100.000 κατοίκους από την αρχή της πανδημίας, οι θάνατοι που καταγράφηκαν από 1 έως 17 Νοεμβρίου και το ποσοστό των θανάτων των 17 ημερών του Νοεμβρίου σε σχέση με το σύνολο των θανάτων από την αρχή της πανδημίας, ανά νομό της χώρας μας.

Οι νομοί και οι θάνατοι λόγω Covid

Όπως προκύπτει από τον πίνακα, μέχρι σήμερα, δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι λόγω κορωνοϊού στους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Βοιωτίας, Δωδεκανήσου, Ευρυτανίας, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λασιθίου, Λευκάδας, Μεσσηνίας, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Σάμου, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Χίου.

Όσον αφορά στους θανάτους ανά 100.000 κατοίκους από την αρχή της πανδημίας, οι περιοχές που παρουσίασαν πάνω από 10 θανάτους ανά 100.000 ήταν η Καστοριά (32), η Κοζάνη (21), ο Έβρος (17), η Θεσσαλονίκη (17), η Ξάνθη (13), η Λέσβος (13) και οι Σέρρες (11), ενώ στην καλύτερη θέση με λιγότερο από 1 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους είναι τα Χανιά, το Ηράκλειο, η Κορινθία, η Καρδίτσα και η Αιτωλοακαρνανία.

Πηγή: zougla.gr