Η λογική του αποφασίζω και διατάζω… κυρίευσε τον εκπρόσωπο τύπου του Δήμου Κορινθίών, Αναστάσιο Μποζίκη εχθές στο Δημαρχείο κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση!

Εχθές βρέθηκαν στο Δημαρχείο, δημοσιογράφοι των τοπικών ΜΜΕ ώστε, ο κ. Μποζίκης να ενημερώσει σχετικά με το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων με Εξοικονόμηση Ενέργειας στον Δήμο Κορινθίων». Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι το τέλος της συνέντευξης όπου οι δημοσιογράφοι θέλησαν να θέσουν ερωτήματα και ο κ. Μποζίκης το απαγόρευσε λέγοντας, ”Δεν δέχομαι καμία ερώτηση από κανέναν δημοσιογράφο!”. Οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν και ο κ. Μποζίκης ατάραχος επέμενε στην άρνησή του να απαντήσει σε ερωτήσεις και μάλιστα ανέφερε με ύφος, όταν τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι γιατί τους κάλεσε, ”Όποιος θέλει έρχεται, όποιος θέλει φεύγει” και συνέχισε, λέγοντάς ότι ”Μέσω των δημοσιογράφων προκαλεί τον Κ. Νανόπουλο να πει ποιος ευθύνεται για την αύξηση των τελών”. Δεν σταμάτησε όμως εκεί αφού στη συνέχεια κατηγόρησε συγκεκριμένα Τοπικά Μέσα που ήταν στην αίθουσα, ότι προβάλουν τα παραμύθια του Κ. Νανόπουλου… προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Συμπεριφορές τέτοιου είδους παραπέμπουν σε άλλες εποχές που σίγουρα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και προκαλούν λύπη… Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εκπρόσωπος τύπου, προηγούμενης Δημοτικής Αρχής έχει συμπεριφερθεί με απαράδεκτο τρόπο σε δημοσιογράφο τοπικού μέσου και μάλιστα εκπρόσωποι την σημερινής Δημοτικής Αρχής είχαν πάρει το μέρος του… δείχνοντας ότι υποστηρίζουν την ελευθερία του Τύπου. Δυστυχώς τέτοιου είδους συμπεριφορές συνήθως είναι απόπειρα φίμωσης της Ενημέρωσης και εκφοβισμού που έχουν ως αποτέλεσμα την απόκρυψη της αντικειμενικής ενημέρωσης.

Κατά τη γνώμη μας, η θέση ενός Εκπροσώπου Τύπου σε έναν Δήμο είναι κρίσιμης σημασίας σε ότι αφορά την ομαλή σχέση μεταξύ του Δήμου και των δημοτών όπως επίσης και σε ότι αφορά την αποτελεσματική επικοινωνία με τα Μέσα Ενημέρωσης και άλλους φορείς. Ένας εκπρόσωπος τύπου οφείλει πρώτα από όλα να είναι ταπεινός, να έχει καλή γνώση των ΜΜΕ και της τεχνολογίας, να έχει γραπτές και προφορικές ικανότητες επικοινωνίας, να διατηρεί την ακεραιότητα και την εμπιστοσύνη στις επικοινωνίες με το κοινό και τα ΜΜΕ και το βασικότερο να είναι σε θέση να διαχειρίζεται καταστάσεις κρίσης, ανεπιθύμητες εξελίξεις, πολιτικούς αντιπάλους και να να παρέχει πληροφορίες με διαφάνεια και ακρίβεια.

Τέλος, θα θέλαμε να ενημερώσουμε όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει, Συνέντευξη Τύπου.

Συνέντευξη Τύπου, καλείται η εκδήλωση ενός οργανισμού, επιχείρησης, ακόμη και μίας εθνικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή δημοσιογράφων που έχει σκοπό την ενημέρωση του τύπου για ένα υψίστης σημασίας γεγονός που αφορά τον γενικό πληθυσμό. Ένας ή περισσότεροι ομιλητές, συνήθως εκπρόσωποι της επιχείρησης ή της κυβέρνησης, προβαίνουν σε δηλώσεις οι οποίες ακολουθούνται από ερωτήσεις δημοσιογράφων που εξελίσσεται σε διάλογο. Εάν δεν υπάρχει διάθεση για διάλογο τότε μπορεί να σταλεί δελτίο Τύπου προς τα ΜΜΕ, το οποίο γράφεται από έναν επαγγελματία δημοσίων σχέσεων και διανέμεται ώστε να μην χρειαστεί η δια ζώσης παρουσία.

Δείτε το βίντεο με το επεισόδιο:

 

 

Tags :