Δωρεάν πρόγραμμα ελέγχου για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου της μήτρας, ξεκινά το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και τον Δήμο Σικυωνίων, στο πλαίσιο πληθυσμιακού ελέγχου << Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ>> για όλες τις γυναίκες 25 ετών και άνω με τεστ Παπανικολάου και τις γυναίκες από 40 ετών ως 70, επιπροσθέτως με μαστογραφία.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν δωρεάν, από την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 και για 1 μήνα, στην ειδική αυτοκίνητη μονάδα, η οποία θα βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας( έναντι Δημαρχείου Κιάτου).

Τις μαστογραφίες και τα λαμβανόμενα επιχρίσματα διαγιγνώσκουν έμπειροι ιατροί ακτινολόγοι και κυτταρολόγοι. Οι γυναίκες θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των εξετάσεων με προσωπική επιστολή. Σε περίπτωση που χρειαστεί συμπληρωματικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί στην σταθερή μονάδα του Ιδρύματος, επίσης δωρεάν. Εάν χρειαστεί ιατρική παρέμβαση, προτείνεται το νοσοκομείο << Ο Άγιος Σάββας>> το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν από Δευτέρα ως και Παρασκευή 8:30-14:30, στα τηλέφωνα 27413.60601-27423.60130.