Με ουσιαστικό ενδιαφέρον για την προστασία των αδέσποτων ζώων, ο Δήμος Βέλου-Βόχας έκανε ένα σημαντικό βήμα ανθρωπιάς, τοποθετώντας νέες ταΐστρες και ποτίστρες σε επιλεγμένα σημεία του δήμου. Η πρωτοβουλία αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία ενόψει του καλοκαιριού, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες δυσκολεύουν την επιβίωση πολλών ζώων του δρόμου.
Οι νέες εγκαταστάσεις τοποθετήθηκαν σε κομβικά σημεία με γνώμονα την προσβασιμότητα των ζώων και την τακτική συντήρησή τους.
Πιο συγκεκριμένα:
🔹 Ζευγολατιό – κάτω από την παιδική χαρά
🔹 Βραχάτι – στο λιμάνι, πίσω από τη δεξαμενή πυρόσβεσης
🔹 Πλατεία Τσούπιζας – στο Βραχάτι
🔹 Σαμουτάνη
🔹 Βέλο – κοντά στη στάση των ταξί
Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένες ταΐστρες και ποτίστρες, ανθεκτικές στις καιρικές συνθήκες, οι οποίες παρέχουν καθαρό νερό και τροφή στα αδέσποτα ζώα, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.
Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο φροντίδας και ευαισθητοποίησης, με τον Δήμο να απευθύνει έκκληση στους πολίτες να προστατεύουν τις ταΐστρες και να συμβάλλουν στην ανανέωση της τροφής και του νερού, όταν αυτό είναι εφικτό.
Γιατί ο πολιτισμός μιας κοινωνίας αποτυπώνεται και στον τρόπο που φροντίζει τα πιο ανυπεράσπιστα μέλη της – και τα αδέσποτα ζώα είναι ανάμεσά τους.




