Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων σε ότι αφορά το νερό, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να χτυπούν ”καμπανάκι” στους δημότες και να καταβάλουν κάθε ενέργεια για την εξασφάλιση επάρκειας και την ορθολογική διαχείρισή του, προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη υδροδότηση όλων των περιοχών.

Ενημερώνονται όλοι οι δημότες ότι θα πραγματοποιηθούν περιορισμοί στην κατανάλωση νερού και κυρώσεις όσων οικιακών παροχών παρουσίασαν και παρουσιάζουν υπερκατανάλωση γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητη η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή τους, ώστε να μην στερέψουν τα αποθέματα καθώς είναι άμεσος ο κίνδυνος εξάντλησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η σπατάλη στερεί σήμερα το νερό από κάποιους συμπολίτες μας αλλά κυρίως θα το στερήσει από τις επόμενες γενιές.

Η ΔΕΥΑΛ-ΑΓ.Θ σε συνεδρίαση του Δ.Σ προχώρησε στην κατακύρωση 19 συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας με κατεπείγουσες διαγωνιστικές διαδικασίες.

Οι σχετικές συμβάσεις έχουν υπογραφεί και η υλοποίησή τους έχει ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου με στόχο την ολοκλήρωση και την παράδοσή τους σε χρήση εντός του Ιουνίου 2024 και αφορούν έργα-προμήθειες-υπηρεσίες όπως Αφαλατώσεις (Άγιοι Θεόδωροι. , Ίσθμια και Στραβά), νέες γεωτρήσεις, εξοπλισμός γεωτρήσεων, δίκτυα διασύνδεσης γεωτρήσεων, τηλεμετρία γεωτρήσεων, καλλιέργεια πηγών κ.ά.

 

 

Tags :