Η τελευταία λογοδοσία του Δημάρχου Κορινθίων, Νίκου Σταυρέλη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 8 Ιουλίου στο Δημαρχείου, άνοιξε τους Ασκούς του Αιόλου… στην  αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση… και εκτυλίχθηκαν ντροπιαστικές σκηνές και καταστάσεις!

Η κατάσταση ”εκτροχιάστηκε” όταν η Πρόεδρος Εξαμιλίων Κ. Μαλανδρένη αναφέρθηκε στο χρόνιο πρόβλημα του χωριού και σε ότι αφορά την παραβατική συμπεριφορά των Ρομά… τους οποίους χαρακτήρισε ”Γύφτους” και ” Αλβανόγυφτους”. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Παναγιώτη Σπύρου καθώς δεν χρησιμοποιούνται πλέον για μειονότητες και ζήτησε από την κ. Μαλανδρένη μέσω του Προέδρου, Παπαβενετίου Γεώργιου να ανακαλέσει, να ζητήσει συγγνώμη και να αποβληθεί από την αίθουσα όπως επίσης ζήτησε να αποβληθούν όλοι όσοι συμφώνησαν με τους χαρακτηρισμούς…

Στο επεισόδιο ενεπλάκη και ο Εκπρόσωπος Τύπου, Τάσος Μποζίκης ο οποίος είπε στον Κ. Σπύρου ότι ο χαρακτηρισμός προήλθε από την αγανάκτηση όλων όσων έχουν πέσει θύματα κλοπών και ζημιών πολλών χιλιάδων ευρώ… από τους Ρομά.

Τελικά ο κ. Σπύρου αποχώρησε από την αίθουσα φανερά εκνευρισμένος από την αίθουσα!

Σήμερα ο Κ. Μποζίκης με ανακοίνωσή του καταδικάζει και χαρακτηρίζει απαράδεκτη την συμπεριφορά του Δημοτικού Συμβούλου Παναγιωτη Σπύρου με τον οποίο ήρθαν λεκτικά αντιμέτωποι. Όπως τονίζει, τα περιστατικά λεκτικής βίας δεν συνάδουν με τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ούτε με τις δημοκρατικές παραδόσεις της πόλης μας και πιστεύει ότι η έκρηξη του κ. Σπύρου ήταν επειδή ενδεχομένως ένιωσε, δικαίως ή αδίκως… θιγμένος. Χάρη όμως στην ψύχραιμη αντίδραση των υπολοίπων Δημοτικών Συμβούλων δεν εκτυλίχθηκαν χειρότερες καταστάσεις και το επεισόδιο έλαβε τέλος.

Ο κ. Μποζίκης ως εκπρόσωπος τύπου του Δήμου Κορινθίων καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές και δεσμεύεται ότι θα πάρει, σε συνεργασία με τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε η πόλη να μην ξαναζήσει τέτοιες ντροπιαστικές σκηνές και καταστάσεις ενώ τέλος ελπίζει ανάλογες συμπεριφορές να απομονωθούν πολιτικά από τη μεγάλη πλειοψηφία των δημοκρατικών πολιτών.

Tags :