Το National Geographic είναι μία από τις μεγαλύτερες εκπαιδευτικές και επιστημονικές, μη κερδοσκοπικές, οργανώσεις παγκοσμίως. Στα ενδιαφέροντα της περιλαμβάνονται η γεωγραφία, η αρχαιολογία και οι φυσικές επιστήμες, η προώθηση της περιβαλλοντικής και ιστορικής συντήρησης και η μελέτη του παγκόσμιου πολιτισμού και ιστορίας.

Με ιστορική αποστολή της είναι «να αυξήσει και να διαδώσει τη γεωγραφική γνώση προωθώντας τη συντήρηση των παγκόσμιων πολιτιστικών, ιστορικών και φυσικών πόρων» μας φέρνει πιο κοντά στις ιστορίες που έχουν σημασία και ξεπερνά το ό, τι είναι δυνατό μέσω της πρωτοποριακής αφήγησης. Από τους καλύτερους και λαμπρότερους επιστήμονες, εξερευνητές, φωτογράφους και κινηματογραφιστές, το Nat Geo είναι ο κορυφαίος προορισμός στον κόσμο για την επιστήμη, την εξερεύνηση και την περιπέτεια.

Αυτήν την εβδομάδα, μας μεταφέρει στον ”Ισθμό της Κορίνθου”, το βαθύτερο ανθρωπογενές υδάτινο δρόμο του κόσμου, με τοίχος ύψους 79 μ. Και μερικές περιοχές τόσο στενές όσο μόνο 25 μέτρα πλάτος. Ο γεωλόγος μηχανικής, Χάρης Σαράγλου επιθεωρεί το κανάλι για να διασφαλίσει ότι είναι σταθερό για μεγάλα πλοία όπως το κρουαζιερόπλοιο που θα παρακολόυθησετε στο film, μήκους 195 μέτρων. Θεωρείται το μεγαλύτερο πλοίο που προσπάθησε ποτέ να διασχίσει το κανάλι. Η μοναδική εναέρια θέα μας επιτρέπει να παρακολουθούμε αυτήν την υπέροχη στιγμή όπως δεν την έχουμε ξαναδεί.

Σε αυτό το επεισόδιο της Europe From – Above σεζόν 2, η αεροφωτογράφηση αποκαλύπτει τα μυστικά της Ελλάδας, σε ένα απέραντο τοπίο όπου ο μύθος και ο θρύλος συγκρούονται με τον σύγχρονο κόσμο.

Οι κάμερες που πετούν ανεβαίνουν πάνω από τον Όλυμπο, το σπίτι των θεών, για τολμηρά έργα για τον καθαρισμό των αποβλήτων του ωκεανού και μέσω του βαθύτερου καναλιού στον κόσμο. Αποκαλύπτουμε μια νέα προοπτική παγκοσμίου φήμης εικονιδίων, όπως ο Παρθενώνας στην Αθήνα και ο Θόλος της Επιδαύρου, ένα αρχαίο κτίριο με υπόγειο μυστικό.

Ταξιδέψτε στην Ελλάδα… τις Κυριακές στις 8 μ.μ. στο National Geographic UK.

 

Πηγή photo: Instagram – greece.explorer