Βαθιά θλίψη και οδύνη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Λεωνίδα Ανδριανέση, διευθυντή του δημοτικού σχολείου Σολομού. Δυστυχώς μετά από 20 μέρες σκληρής μάχης με τον κορονοϊό, ο αγαπημένος δάσκαλος του χωριού δεν τα κατάφερε…

Ο απρόσμενος χαμός του βύθισε στο πένθος συγγενείς, φίλους, γνωστούς και μαθητές οι οποίοι συγκλονισμένοι από το άσχημο χτύπημα της μοίρας μιλούν για έναν πνευματικό άνθρωπο, έναν εξαιρετικό σύζυγο και τρυφερό πατέρα. Έναν δάσκαλο που υπηρέτησε για 30 και πλέον συνεχόμενα χρόνια τον χώρο της εκπαίδευσης με ευλάβεια και αγάπησε όλα τα παιδιά του σχολείου σαν δικά του παιδιά, μεταδίδοντάς τους… την αγάπη για την μόρφωση, την πνευματική καλλιέργεια, την ελευθερία, την εργατικότητα, την κοινωνική προσφορά. Τους έμαθε τις πραγματικές αξίες της ζωής… την αγάπη για το θεό, τον άνθρωπο, τον τόπο, την πατρίδα! Μα πάνω από όλα, τους έμαθε τι σημαίνει σεβασμός και αλληλεγγύη!

Το κενό που αφήνει πίσω του είναι τεράστιο τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην κοινωνία.

Καλό ταξίδι…

 

Τον ύστατο χαιρετισμό απηύθυναν, αναφερόμενοι στην προσφορά του αείμνηστου οι Αναστάσιος Π. Καραβοκύρης πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σολομού, Παναγιώτης Ν. Κοντογιάννης, πρώην πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Σολομού και Αναστασία Γ. Τσουλουχά πρώην πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Σολομού.

Δείτε τι έγραψαν:

”Σήμερα έφυγε από κοντά μας, ένας πνευματικός άνθρωπος, ένας δάσκαλος ένας διευθυντής σχολείου ένας εξαιρετικός σύζυγος και τρυφερός πατέρας.
Ο Λεωνίδας Ανδριανέσης! Αγαπητός σε όλους!

Πάλεψε 20 ολόκληρες μέρες στην εντατική από τον κορονοϊό COVID-19. Όμως έχασε τη μάχη με τη ζωή παρόλο τις υπερπροσπάθειες των γιατρών.
Έσβησε, ακολουθώντας την κοινή ανθρώπινη μοίρα και μάλιστα τόσο πρόωρα. Τους καλούς, ο θεός τους παίρνει νωρίς και απρόσμενα κοντά του.
Τον επισκέφτηκε με την αρρώστια της εποχής η οποία έγινε μεσολαβητής για την άνοδο του στο θρόνο του θεού. Η αληθινή ζωή του είναι πια στον ουρανό, χωρίς μεταλλαγές και καταλήξεις. Δεν είναι δυνατόν να νοήσει κανένας με την ανθρώπινη ζωή χωρίς τον πόνο και την αρρώστια, που τον κύριο Λεωνίδα τον οδήγησαν στον θάνατο. Ποιο θάνατο; Δεν υπάρχει! Η ψυχή δεν πεθαίνει, μεταφέρεται στον ουρανό. Στο Χριστό, στη χώρα των Αγίων και των Αγγέλων. Μετέστη στην αιωνιότητα, στην αφθαρσία είναι τώρα αθάνατος, συναθάνατος με το Χριστό!

Έφυγε από αυτή τη ζωή ξαφνικά, όμως πηγαίνει στους πατρικούς κόλπους και ως δάσκαλος θα ανταμωθεί με τους Μεγάλους Δασκάλους της Εκκλησίας μας.
Τον διάλεξε ο θεός! <<Εξελέξατο και προσελάβετο ο Κύριος>> ! Τον αγάπησε, ήταν έτοιμη η καρδιά του για την δόξα των ουρανών!

Το κενό που αφήνει είναι τεράστιο στον κόσμο της εκπαίδευσης. Υπήρξε σπουδαίος παιδαγωγός και όχι μόνο γιατί ήταν επιτυχημένος σε όλους τους τομείς της ζωής, άνθρωπος, δάσκαλος, σύζυγος, πατέρας.

Κύριε Λεωνίδα, με ευλάβεια υπηρετήσατε την εκπαίδευση και για 30 και πλέον συνεχόμενα χρόνια ως διευθυντής του δημοτικού σχολείου Σολομού. Αγαπήσατε τα παιδιά ασχοληθήκατε ως λειτουργός με αυτά. Σμιλέψατε με τη σκέψη για το λόγο αγνές και αδιαμόρφωτες υπάρξεις.

Όσοι σας είχαν δάσκαλο σας χρωστάνε το <<εὖ ζῆν>>. Γιατί ο κύριος Λεωνίδας ο εμπνευσμένος και χαρισματικός δάσκαλος ενέπνευσε την αγάπη για την μόρφωση, την πνευματική καλλιέργεια, την ελευθερία, την εργατικότητα, την κοινωνική προσφορά.

Μεταλαμπάδευσε αξίες και ιδανικά διαιώνια: αγάπη για το θεό, τον άνθρωπο, τον τόπο, την πατρίδα.
Σεβασμό και αλληλεγγύη!

Συνεργάστηκε άριστα τόσο με τους προέδρους και τα Δ.Σ της δημοτικής κοινότητας Σολομού, τους προέδρους και τα Δ.Σ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Σολομού, όσο και με τους προέδρους και με το Δ.Σ του πολιτιστικού συλλόγου Σολομού, γιατί τον διέκρινε η διάχυτη καλοσύνη και απαράμιλλη διάθεση να εξυπηρετεί όλους!

Αγαπητέ μας Δάσκαλε κύριε Λεωνίδα, θα σε θυμόμαστε για ΠΑΝΤΑ! Εμείς που συνεργαστήκαμε μαζί σου αλλά και όλοι οι μαθητές σου. Σε ευχαριστούμε για όλα!

Σου απευθύνουμε τον ύστατο χαιρετισμό και σου ευχόμεθα <<ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ>> στα ουράνια σκηνώματα, στην Άνω Ιερουσαλήμ! Όπου δεν υπάρχει πόνος, λύπη και στεναγμός, αλλά ζωή ατελεύτητη! Ευχόμεθα ο πανάγαθος Θεός να σε κατατάξει μετά των δικαίων και να χαρίσει βάλσαμο στον πόνο της λατρευτής συζύγου σου, Μαρίας και των αγαπημένων σου παιδιών, Κωσταντίνου και Φαίδρας.

Όλοι εμείς σου λέμε και πάλι <<ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ>> πολυαγαπημένε μας δάσκαλε!!! Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΙΩΝΙΑ!!!

Αναστάσιος Π. Καραβοκύρης πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σολομού.
Παναγιώτης Ν. Κοντογιάννης, πρώην πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Σολομού.
Αναστασία Γ. Τσουλουχά πρώην πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Σολομού.

Σήμερα έφυγε από κοντά μας, ένας πνευματικός άνθρωπος, ένας δάσκαλος ένας διευθυντής σχολείου ένας εξαιρετικός σύζυγος…

Δημοσιεύτηκε από Panagiotis Kontogiannis στις Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021