”Πρέπει να προσπαθείς να αποκτήσεις δύναμη… δύναμη εσωτερική, η οποία πηγάζει και διαμορφώνεται από την στήριξη του κόσμου. Η δύναμη αυτή δεν είναι δική σου εξ’ ολοκλήρου, ένα μεγάλο κομμάτι της ανήκει στον ίδιο τον κόσμο, οπότε με την κατάλληλη παιδεία που πρέπει να διαμορφώσεις να μην ξεχάσεις να του την επιστρέψεις”….

Αυτά είναι τα λόγια ενός Μεσσήνιου παππού… συγκεκριμένα του παππού του Χρήστου Κιτσάκη, του 30χρονου νέου νομικού συμβούλου που το τελευταίο διάστημα ”φλερτάρει” και διεκδικεί ενεργό ρόλο στα κοινά. Αυτά τα λόγια πιστεύει και αυτά τα λόγια έγιναν το έναυσμα για να μπει στον στίβο της πολιτικής και να προσφέρει στον κόσμο ένα καλύτερο μέλλον.

Επικοινωνιακός, προσαρμοστικός, μαχητικός και έχοντας αποφοιτήσει από 4 πανεπιστημιακές σχολές (Νομική Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς καθώς και μία ολοκληρωμένη ακαδημαϊκή έρευνα στον τομέα της ενέργειας και στο νομικό πλαίσιο στο οποίο ορίζεται) είναι έτοιμος να σηκώσει στις πλάτες του τα προβλήματα που δημιούργησε η προηγούμενη γενιά… καθώς πιστεύει πως οι νέοι άνθρωποι μπορούν να τα καταφέρουν και να φέρουν την αλλαγή, έχοντας βέβαια πάντα την καθοδήγηση των μεγαλύτερων και πιο έμπειρων πολιτικών.

Έτσι και αυτός δίπλα του έχει έναν άνθρωπο να τον καθοδηγεί… μια ευρηματική προσωπικότητα… έναν «τσαμπουκά» με τεκμηριωμένο λόγο, που είναι ο ”μέντοράς” του και δεν είναι άλλος από τον ηγέτη όπως τον χαρακτηρίζει,  Ανδρέα Λοβέρδο!

Εξαιτίας του ξεκίνησε τον πρωταθλητισμό στο πολιτικό στίβο, πιστεύοντας σε αυτόν… μπορεί να πιστεύει και στα όνειρά του. Όνειρα από αυτά τα μεγάλα… που δεν έχουν ταβάνι και όρια! Έτσι πλέον είναι συνοδοιπόρος του, έχοντας αναλάβει όλα τα καθήκοντα που του έχει αναθέσει ο κ. Λοβέρδος στον τομέα της Πελοποννήσου μετά από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του κόμματος. Νιώθει ευθύνη που στέκεται δίπλα του, όχι μόνο γιατί αντιλαμβάνεται το μέγεθος της προσφοράς του όλα αυτά τα χρόνια στην πολιτική και κατ’ επέκταση στο κόμμα αλλά και γιατί γνωρίζει ότι είναι ένας άνθρωπος που όταν καταπιάνεται με κάτι το εκπληρώνει με 100% ευστοχία.

Και κάπως έτσι είναι και ο Χρήστος Κιτσάκης… με παιδείααρχές, και ιδανικά! Με δυνάμεις που τον εμπνέουν να δώσει μία φρέσκια πνοή και το προσωπικό του στίγμα στο πολιτικό προσκήνιο. Έχοντας πάρει το χρίσμα από έναν πολύπειρο και δυνατό πολιτικό, όταν κρίνουν από κοινού την κατάλληλη στιγμή θα είναι και υποψήφιος Βουλευτής στον τόπο του, στην Μεσσηνία.

Η ανάγκη προσφοράς στον τόπο του, το Δώριο Μεσσηνίας τον έχει κάνει να βάλει στοίχημα με τον ίδιο του τον εαυτό… να καταφέρει να βάλει και αυτός ένα λιθαράκι στην αλλαγή της κοινωνίας μας.  Να την βοηθήσει να ξεπεράσει τα δεινά που τη μαστίζουν σήμερα, να βγει πιο δυνατή και περισσότερο σοφή. Με όπλο του την εν συναίσθηση και έχοντας ως πρότυπο την οικογένειά του, έχει ως σκοπό να προσφέρει κάθε τι το οποίο οι συμπολίτες του έχουν ανάγκη από όποια θέση και αν υπηρετήσει σε κάθε χρονική στιγμή.

Ως ευαίσθητος και νέος άνθρωπος προβληματίζεται για το αύριο… για το αν η οικονομία μας θα ανακάμψει ,αν θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα μας, αν το μεγαλύτερο μέρος των νέων ανθρώπων έχουν κατορθώσει να βρουν μια δουλειά για να βιοπορίζονται, αν η υγεία των δικών μας ανθρώπων αλλά και των γύρω μας θα σταματήσει να απειλείται από ασθένειες όπως αυτή που βιώνουμε. Το δύσκολο κομμάτι από την μεριά του πολιτικού είναι να μπορεί να βγει από την θέση εξουσίας που βρίσκεται και να σταθεί δίπλα στον πολίτη ώστε να προτείνει ουσιαστικές λύσεις… και όλα δείχνουν ότι ο Χρήστος Κιτσάκης το έχει… γιατί είναι κοντά στον παλμό των προβλημάτων τον ακούει… και το βασικότερο τον νιώθει!

Το μυστικό της επιτυχίας του είναι πολύ απλό. Ζει την ηλικία του… ζει απλά, όπως όλοι οι συνομήλικοί του χωρίς η βουλή να έχει επηρεάσει τον τρόπο ζωής του… κάνοντάς τον απρόσιτο και ξύλινο. Μένει στο κέντρο της Αθήνας και κάθε Σαββατοκύριακο μπορεί να τον συναντήσεις με τα ακουστικά στα αυτιά να ακούει Alice Cooper και να τρέχει στην διαδρομή Θησείο-Φιλοπάππου-Ακρόπολη. Άλλες φορές θα τον δεις να κάνει ποδήλατο στο κέντρο… αθλητικός τύπος με αγαπημένο του άθλημα το το μπάσκετ, είναι από τους βασικούς παίκτες της ομάδας μπάσκετ της Βουλής. Λατρεύει το «γνήσιο πελοποννησιακό» πιάτο, κόκορα κοκκινιστό με μακαρόνια και αγαπάει το θέατρο και τις Τέχνες. Ανυπομονεί να νικήσουμε την πανδημία και να επιστρέψει στην κανονικότητα… στις εξόδους με φίλους, σε ωραία και ατμοσφαιρικά μαγαζιά της Αθήνας αλλά και στα ταξίδια ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η παρουσία του σε συνδυασμό με την προσωπικότητά του δεν περνούν απαρατήρητα γι’ αυτό και ήδη… του έχουν προσάψει το προσωνύμιο «Ο πρασινομάτης της Βουλής». Σε τέτοιους χαρακτηρισμούς αλλά ακόμη και σε φλερτ, ο ίδιος απαντά πως το φλερτ από όπου και αν προέρχεται είναι πάντα ωραίο. Είναι ένδειξη θαυμασμού και το αντιμετωπίζει με χαμόγελο!

Όπως έχετε καταλάβει ο Χρήστος Κιτσάκης θα μας απασχολήσει στο μέλλον… η αρχή της πολιτικής του καριέρας έγινε και σίγουρα σε μερικούς μήνες από τώρα… η Πελοπόννησος θα έχει να μας “πει” πολλά..!!