Ο παγκοσμίου φήμης πρωτοπόρος χειροποίητων πολυτελών παπουτσιών, Jimmy Choo έφτιαξε το πρώτο του ζευγάρι παπούτσια πολλά χρόνια πριν… το 1969, στην πόλη Πενάνγκ της Μαλαισίας. Ήταν καλοκαίρι και αυτός ,μόλις 11 ετών όταν αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ζευγάρι ξώφτερνα παπούτσια, από μαύρο και λευκό δέρμα… δώρο για τα γενέθλια της μητέρας του. Από το μικρό εργαστήριο κατασκευής υποδημάτων του πατέρα του έφτασε να γίνει ο ”βασιλιάς της γόβας” και οι δημιουργίες του να φορεθούν από τις πιο διάσημες γυναίκες σε όλο τον πλανήτη… μοντέλα, σταρ, γαλαζοαίματες, με πρώτη την πριγκίπισσα Νταϊάνα στα τέλη της δεκαετίας του ’80… τότε που δέχτηκε ένα απρόσμενο τηλεφώνημα και μία πρόσκληση σε μία συνάντηση μαζί της…. που εξελίχθηκε σε μία δυνατή φιλία. Τα πρώτα παπούτσια που σχεδίασε για εκείνη ήταν ένα ζευγάρι ροζ γόβες και το τελευταίο ήταν ένα ζευγάρι ροζ μπαλαρίνες… θα παραδίδονταν την 1η Σεπτεμβρίου 1997 και δεν πρόλαβε να φορέσει ποτέ…!
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Σήμερα κάνει αυτός πρόσκληση και καλεί τους επίδοξους και ταλαντούχους σχεδιαστές μόδας να αναπτύξουν το δικό τους μοναδικό στυλ στο ολοκαίνουργιο Academy and Incubator του οποίου είναι ο Creative Director. Πρόκειται για μία σχολή μόδας, στην οποία σε ρόλο καθηγητή πλέον, ο διάσημος σχεδιαστής έχει σκοπό να μεταδώσει τις γνώσεις του και να εκπαιδεύσει νέους καλλιτέχνες που διψούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους στον χώρο της μόδας… βοηθώντας τους να αξιοποιήσουν τη φαντασία τους, να αναπτύξουν την δημιουργικότητά τους και να εμπνεύσουν άλλους γύρω τους.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η κορυφαία Ακαδημία Μόδας και οι μέντορές της, βρίσκονται στο Λονδίνο, συγκεκριμένα στην καρδιά Mayfair… μια αριστοκρατική διεύθυνση σε απόσταση αναπνοής από την πιο εμβληματική αυτοκρατορία υψηλής μόδας της πόλης.
Σκοπός της Ακαδημίας είναι η ανάπτυξη, η καλλιέργεια και η προώθηση νέων σχεδιαστών, πρωτοπόρων εμπορικών σημάτων και δημιουργικών διαταραχών, παρέχοντας όλα τα εργαλεία για να γίνει ο ”μαθητής” ηγέτης της μόδας μετά την αποφοίτησή του και να διεκδικήσει τη θέση του στην ιστορία της… χτίζοντας μία κληρονομιά και όχι απλά μία καριέρα… και που ξέρεις μπορεί κάποιοι από αυτούς να αλλάξουν τον κόσμο για πάντα, μέσω της μόδας.
Η εκπαίδευση ξεπερνά τα βιβλία, τις διαλέξεις και τις πρακτικές εργασίες, η προσέγγισή των καθηγητών και των μαθημάτων βοηθούν στο ταξίδι των μαθητών στη μελέτη και πέρα. Το JCA διευθύνεται από επαγγελματίες της μόδας και όχι από ακαδημαϊκούς δασκάλους και εστιάζεται ιδιαίτερα στην επαγγελματική αριστεία. Όλοι οι φοιτητές της JCA ενθαρρύνονται να ξεκινήσουν τις δικές τους μάρκες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και να αρχίσουν να πωλούν τις συλλογές που έχουν σχεδιάσει από την μπουτίκ της Ακαδημίας.
Δείτε μερικές από τις εμφανίσεις stars με… Jimmy Choo:
photo: facebook/JimmyChoo