Το τέλειο δώρο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στις 14 Φεβρουαρίου έρχεται ως πρόταση από τη δούκισσα του Sussex, Meghan Markle. Η δούκισσα βρήκε ένα διαφορετικό δώρο αγάπης για να προσφέρουμε φέτος στους αγαπημένους μας. Αυτή τη χρονιά που όλοι μας έχουμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη όμορφα συναισθήματα καθώς η άμεση επαφή μαζί τους… όπως ένα φιλί… ένα άγγιγμα και μια ζεστή αγκαλιά… φαντάζει όνειρο… είναι πολύ σημαντικό να βρούμε τρόπους να γεμίσουμε τα κενά της καρδιάς μας! Μία εικονική κάρτα του Αγίου Βαλεντίνου αρκεί… όχι μόνο να μοιράσουμε αγάπη στα κοντινά μας πρόσωπα αλλά και… ένα πιάτο φαγητό σε χιλιάδες παιδιά που αυτή τη στιγμή για να το έχουν πρέπει να εργαστούν!

Σύμφωνα με την δημοσίευση της Meghan στον λογαριασμό της στο instagram, αρκεί μια δωρεά 3,5 € από τον κάθε έναν από εμάς για να αισθανθεί την ανθρωπιά και την αγάπη όχι μόνο ο δικός μας άνθρωπος αλλά και ένα παιδί… ακόμα και στην πιο μακρινή γωνιά του πλανήτη. Με την πράξη αυτή θα του προσφέρουμε 3 γεύματα την ημέρα, για έναν ολόκληρο μήνα!

Η κίνηση αυτή στηρίζετε από την δράση του The Next Smile, της Διεθνής Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ)  που έχει ως αποστολή την κοινωνική δικαιοσύνη και προωθεί την αξιοπρεπή εργασία, θέτοντας διεθνή εργασιακά πρότυπα. Στόχος είναι η εξάλειψη της παιδικής εργασίας έως το 2025, προσφέροντας στα παιδιά δωρεάν εκπαίδευση με τρία γεύματα την ημέρα ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα χρειάζεται να εργαστούν.

Η παιδική εργασία κλέβει την παιδική ηλικία και το δικαίωμά των παιδιών στην εκπαίδευση, γεγονός που επιβαρύνει την ψυχική και σωματική τους υγεία. Η παιδική εργασία είναι ένα πολύ περίπλοκο πρόβλημα. Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους υπάρχει παιδική εργασία είναι η φτώχεια, η έλλειψη γνώσης, η έλλειψη εκπαίδευσης, οι (εμφύλιοι) πόλεμοι και οι χώρες που δεν ανταποκρίνονται στους εθνικούς και διεθνείς νόμους.

Επίσης η παιδική εργασία είναι ένας από τους παράγοντες που εμποδίζουν την ανάπτυξη της φτώχειας των χωρών του τρίτου κόσμου. Η ελπίδα του The Next Smile είναι ότι η παροχή εκπαίδευσης στα παιδιά και η παροχή μεγαλύτερης πιθανότητας να συνεισφέρουν στην κοινωνία, θα λύσει επίσης βήμα προς βήμα και άλλα προβλήματα, όπως κακή υποδομή ή έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας.

Όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα βοηθήσουν να μπει ένα τέλος κάποια στιγμή στην παιδική εκμετάλλευση με την βοήθειά μας! Αρκεί μία αγορά της εικονικής κάρτας του Αγίου Βαλεντίνου!

Ας κάνουμε την αλλαγή αυτή τη χρονιά και ας δώσουμε ελπίδα σε κάποιες εκατομμύρια παιδικές ψυχές λιγότερο τυχερές από εμάς και γιατί όχι ας κάνουμε την διαφορά… σε όλο τον κόσμο.