Γράφει, η Δώρα Μεθενίτη

Χρήματα και χρυσαφικά αξίας πάνω από 50.000 ευρώ είχαν ”ξαφρίσει” από δέκα σπίτια, που είχαν καταφέρει ή είχαν προσπαθήσει να ”ανοίξουν” διαρρήκτες στη Κορινθία σύμφωνα με το Τμήμα Ασφαλείας, Κορίνθου.

Υπενθυμίζουμε ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου (6/7) εκτυλίχθηκαν σκηνές από αστυνομική ταινία σε τοπική κοινότητα του Ξυλοκάστρου όταν Άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου εντόπισαν το αυτοκίνητο με τους τρείς δράστες και άρχισαν να το καταδιώκουν… Οι δράστες, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τις συλλήψεις εμβόλισαν τα περιπολικά και επιτέθηκαν σε Αστυνομικό.

Αναλυτικότερα, ο οδηγός όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των Αστυνομικών προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με τα περιπολικά. Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Ένας από αυτούς πριν εξαφανιστεί και προσπαθώντας να αποφύγει την σύλληψη, αντιστάθηκε και χτύπησε έναν Αστυνομικό. Έπειτα από λίγη ώρα όμως εντοπίστηκε και συνελήφθη. Πρόκειται για έναν 30χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου, σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και το κατά περίπτωση αδίκημα της βίας κατά υπαλλήλων ενώ οι άλλοι δύο δράστες κατάφερνα να ξεφύγουν.

Η έρευνα των Αρχών δεν σταμάτησε και με νεότερη ανακοίνωση ενημέρωσαν ότι ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία ενός 37χρονου ημεδαπού.

Σημειώνεται ότι οι δράστες είχαν ”χτυπήσει” σε Μελίσσι, Εξαμίλια, Κατακάλι, Άγιο Βασίλη κ.α χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα, στα οποία τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο, ώστε να μη γίνονται εύκολα αντιληπτοί. Μάλιστα από τα σπίτια αφαιρούσαν ακόμα και τρόφιμα όπως σε κλοπή που διέπραξαν αρχές του Ιουλίου, σε χωριό του Ξυλοκάστρου.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Tags :