Συναγερμό έχει σημάνει ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου μετά την ανάρτηση που έκανε στο facebook και προειδοποιεί για μεταδοτικές ασθένειες και κουνούπια στην Θεσσαλία!

Αναλυτικότερα, ο μετεωρολόγος αναφέρει ότι οι πλημμύρες ενδέχεται να ανοίξουν ένα άλλο μεγάλο και άσχημο κεφάλαιο, αυτό της δυναμικής εμφάνισης κουνουπιών και μετάδοσης ασθενειών, στις περιοχές όπου επλήγησαν από τις πρωτοφανείς πλημμύρες. όπως επισημαίνει εάν δεν υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή στα προγνωστικά στοιχεία τότε ευτυχώς, ναι μεν δεν αναμένονται βροχές, ίσως και μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη, όμως η θερμοκρασία θα επανέλθει τα μεσημέρια κοντά σε καλοκαιρινές και πάλι τιμές. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πόσες μέρες θα χρειαστούν για εξαφανιστούν εντελώς τα λιμνάζοντα ύδατα και σύμφωνα με τους ειδικούς τα κουνούπια γεννούν τα αβγά τους και τα τοποθετούν στην επιφάνεια του γλυκού νερού και η άνοδος της θερμοκρασίας και της υγρασίας, συντελούν στον πολλαπλασιασμό του πληθυσμού τους..

Κατά την γνώμη του, χρειάζεται να γίνει άμεσα ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης των κουνουπιών μέσα από μια συνεργασία όλων των φορέων του γεωγραφικού διαμερίσματος μαζί με ένα εγκεκριμένο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Για να εγκριθεί όμως αυτό θα πρέπει να παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη πρόταση καταπολέμησης των κουνουπιών. Αν δεν γίνει κάτι οργανωμένο προς αυτή την κατεύθυνση η Θεσσαλία θα υποφέρει και κοντά στις οικονομικές επιπτώσεις θα υπάρχουν επιπτώσεις και στην ποιότητα ζωής. Τέλος ζητά από τους πολίτες να λάβουν προληπτικά μέτρα και σε ατομικό επίπεδο.

Δείτε την ανάρτηση:

 

Tags :