Αφιερωμένο στον ”θρύλο” του ελληνικού τραγουδιού Στράτο Διονυσίου, ήταν το χθεσινό «Σπίτι με το MEGA» με αφορμή τα 30 χρόνια από τον θάνατό του και… απ’ ότι φάνηκε ‘‘Ο λαός τραγούδι θέλει… φτάνουν τα προβλήματα” αφού συγκίνησε και καθήλωσε 651.οοο τηλεθεατές ενώ η κάλυψη ξεπέρασε τα 3.000.000.

Στην χθεσινή βραδιά δεν παρακολουθήσαμε απλά… για άλλη μία φορά τεράστιες επιτυχίες του ”θεϊκού” Στράτου Διονυσίου άλλα γνωρίσαμε την ψυχή αυτού του καλλιτέχνη… την ζωή του… που ήταν γεμάτη ποιότητα, αξιοπρέπεια, ευγένεια, σεβασμό, φιλότιμο, αγάπη, όμορφες εξηγήσεις και ήθος… έτσι πορεύτηκε και έτσι υπηρέτησε το γνήσιο λαϊκό ελληνικό τραγούδι. Γνωρίσαμε την οικογένεια… Διονυσίου, τις αξίες της… γνωρίσαμε την μεγαλύτερη κληρονομιά που άφησε πίσω του φεύγοντας από τη ζωή… σε όλη την Ελλάδα!

Απολαύσαμε τους άξιους συνεχιστές του, τα παιδιά του… τους Άγγελο, Στέλιο και Διαμαντή Διονυσίου, που με μία παρουσία όλο σεμνότητα ξύπνησαν συναισθήματα σε όλους τους Έλληνες που εχθές έγιναν μία μεγάλη παρέα και ένιωσαν χαρούμενοι και ευτυχισμένοι… έστω και για λίγες ώρες… αφήνοντας στην άκρη, τις δυσκολίες που βιώνουν τους τελευταίους μήνες.

Απολαύσαμε το ταλέντο… που κρύβεται στην απλότητα… που δεν χρειάζεται να ‘‘φωνάζει” για να ακουστεί… ξοδεύει μόνο μερικές ανάσες… για να ερμηνεύσει τραγούδια που κατευθείαν αγγίζουν την ψυχή… με έναν ξεχωριστό και ευγενικό τρόπο!

Αυτές τις ανάσες πήραν εχθές τα παιδιά του και μέσα από αυτές ζωντάνεψε η ιστορία του ελληνικού τραγουδιού… ζωντάνεψε ο δικό μας Στράτος!

Η υπέροχη βραδιά ξεκίνησε με τον Άγγελο Διονυσίου να μας υποδέχεται στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και να μας προετοιμάζει για το τι θα ζήσουμε: «Καλησπέρα στην μεγάλη παρέα. Η αποψινή βραδιά δεν είναι ένα απλό αφιέρωμα στον αγαπημένο Στράτο Διονυσίου. Είναι μια μεγάλη γιορτή για εμάς που ήταν ο πατέρας μας, ο άνθρωπος μας, αλλά και για όλους εσάς που τον αγαπήσατε και συνεχίζετε να τον αγαπάτε».

«Της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος», «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου», «Ένα λεπτό, περιπτερά», «Άνθρωπος είσαι και λυγάς» είναι μερικά από τα τραγούδια που απολαύσαμε. Δύο τραγούδια όμως είναι αυτά που ξεχωρίσανε και συγκινήσανε τα οποία ερμήνευσε ο Στέλιος Διονυσίου…  το «θυμάμαι ένα πατέρα»και το τραγούδι «Η γυναίκα μου» που αφιέρωνε… ο Στράτος Διονυσίου στην γυναίκα του, κυρία Γεωργία και τώρα με σεβασμό και αγάπη της το αφιερώνουν οι γιοί της…

Το παρόν στην μαγική βραδιά έδωσαν επίσης η Νατάσσα Θεοδωρίδου, ο STAN, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Δημήτρης Κοντολάζος, ο Ζαφείρης Μελάς, ο Μανώλης Καραντωνίου, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης και ο Θανάσης Βασιλόπουλος που τίμησαν την μνήμη του.

Με μία ανάρτηση σεμνή και γεμάτη συγκίνηση ο Άγγελος Διονυσίου, ευχαρίστησε τον κόσμο για την θερμή ανταπόκρισή του και ευχήθηκε εκ μέρους όλης της οικογένειας δύναμη και υγεία.

Διαβάστε την ανάρτηση:

”Η χθεσινή βραδιά, στο «Σπίτι με το MEGA» ήταν γεμάτη συγκίνηση και νοσταλγία.
Το αφιέρωμα στον πατέρα μας, Στράτο ξύπνησε αναμνήσεις και μας συγκίνησε βαθιά. Νιώθαμε ότι ήταν δίπλα μας σε κάθε στίχο και κάθε μελωδία.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλο τον κόσμο για τη θερμή του ανταπόκρισή και τα μηνύματα αγάπης που δεχθήκαμε. Όλη αυτή η αποδοχή έχει για εμάς ιδιαίτερη σημασία γιατί τα χνάρια και η περπατησιά του πατέρα μας Στράτου έχουν χαραχθεί στη ψυχή του Έλληνα.

Δίπλα μας βρέθηκαν αξιόλογοι καλλιτέχνες και φίλοι που τίμησαν με τον δικό τους τρόπο τη μνήμη του σπουδαίου Στράτου,καθως και την υπέροχη ορχήστρα .Τους ευχαριστούμε ειλικρινά για την παρουσία τους σε αυτό το υπέροχο μουσικό ταξίδι.

Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους ανθρώπους του MEGA που μας βοήθησαν να ζήσουμε μια ξεχωριστή βραδιά.

Και μην ξεχνάτε, το λαϊκό τραγούδι ήταν, είναι και θα είναι, βάλσαμο για την ψυχή του λαού μας, ειδικά σε στιγμές δοκιμασίας, όπως αυτή που ζούμε τώρα. Να είστε δυνατοί και υγιείς! Με απέραντη ευγνωμοσύνη .. Άγγελος, Στέλιος, και Διαμαντής Διονυσίου ???”

 

Ευχαριστούμε πολύ Άγγελε, Στέλιο, Διαμαντή για τις όμορφες στιγμές που μας χαρίσατε και τις είχαμε τόσο ανάγκη! Γιατί… ποιος το είπε πως οι μάγκες δεν υπάρχουν πια;