Στη μάχη για να μην πλημμυρίσει το Ζευγολατιό και το Βραχάτι αλλά και οι ευρύτερες περιοχές έχει ριχτεί ο Δήμαρχος, Θανάσης Μανάβης από το πρωί.

Ο Δήμαρχος πάντα κοντά στους πολίτες δεν δίστασε να ανέβει σε σκαφτικό μηχάνημα και να το χειριστεί ο ίδιος ώστε να μην πλημμυρίσει ο Ζαπάντης που βρίσκεται στα όρια της υπερχείλισης. Από εχθές είχε βγει ανακοίνωση ότι, ο Δήμος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επιφυλακής λόγω των καιρικών φαινομένων και μάλιστα σήμερα το σχολείο στην Πουλίτσα παρέμεινε κλειστό για προληπτικούς λόγους μετά την προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας για πλημμυρικά φαινόμενα που θα δημιουργούσε ο χείμαρρος Περιστερώνας. Σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες έκλεισαν νωρίτερα καθώς προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των μαθητών.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, όλος ο μηχανισμός βρίσκεται από το πρωί και επιχειρεί σε όλα τα επικίνδυνα για πλημμύρες σημεία του Δήμου καθώς όλοι οι χείμαρροι, αυτή την στιγμή είναι σε οριακό σημείο. Συγκεκριμένα, επιχειρούν τρία μηχανήματα έργου ενώ βρίσκονται τρία ακόμα σε πλήρη επιφυλακή, γιατί υπάρχει έντονη βροχόπτωση στα ορεινά. Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου.

Συνιστάται μεγάλη προσοχή στους πολίτες διότι η πρόβλεψη κάνει λόγο για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Δείτε βίντεο:

Tags :