Σκηνές από αστυνομική ταινία εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (6/7) σε τοπική κοινότητα του Ξυλοκάστρου όπου Άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου καταδίωξαν διαρρήκτες, οι οποίοι εμβόλισαν περιπολικά και επιτέθηκαν σε Αστυνομικό.

Έπειτα από εμπεριστατωμένη αστυνομική διερεύνηση που διεξήχθη από τις Αρχές και αφού αξιοποιήθηκαν κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε ότι συμμορία κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και τελούσε κλοπές σε σπίτια. Τα μέλη της, χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα, στα οποία τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο, ώστε να μη γίνονται εύκολα αντιληπτοί. Μάλιστα από τα σπίτια αφαιρούσαν ακόμα και τρόφιμα όπως σε κλοπή που διέπραξαν αρχές του Ιουλίου, σε χωριό του Ξυλοκάστρου.

Το πρωί του Σαββάτου, οι Αρχές εντόπισαν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα από την συμμορία να κινούνται στο Ξυλόκαστρο. Ο οδηγός όταν αντιλήφθηκε την παρουσία τους και προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με περιπολικά. Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Ένας από αυτούς πριν εξαφανιστεί και προσπαθώντας να αποφύγει την σύλληψη, αντιστάθηκε και χτύπησε Αστυνομικό. Έπειτα από λίγη ώρα όμως εντοπίστηκε και συνελήφθη. Πρόκειται για έναν 30χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου, σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και το κατά περίπτωση αδίκημα της βίας κατά υπαλλήλων. Αναζητούνται οι δύο δράστες που διέφυγαν καθώς και άγνωστοι συνεργοί. Επίσης κατασχέθηκε το αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Φωτό: 7meres.gr

 

Tags :