Το σωφρονιστικό κατάστημα της Κορίνθου, επισκέφτηκε σήμερα 23/11, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με σκοπό την συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων σε ότι αφορά τα προγράμματα εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης που υλοποιούνται και ένα εξ αυτών με ευθύνη του Δήμου Κορινθίων.

Το πρόγραμμα, του οποίου η διάρκεια είναι 6 μήνες και θα ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη παρακολουθούν 20 άτομα και έχει στόχο την δημιουργία συνθηκών επανένταξης των κρατουμένων μέσω της εκπαίδευσης και συνεπακόλουθα της βελτίωσης της απασχολησιμοτητάς τους.

Εκτός από την Υπουργό Νίκη Κεραμέως, παραβρέθηκαν o πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας Κωνσταντίνος Δέρβος, o Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Ζαχαριάς,ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας και o Βουλευτής Κορινθίας Κώστας Κόλλιας, οι οποίοι την υποδέχτηκαν θερμά και την καλοσώρισαν.

Η Υπουργός, κατά την άφιξή της λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι έστειλε το μήνυμα ότι η μάθηση δεν σταματά ποτέ και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που υλοποιείται, τονίζοντας την προσφορά του Δήμου Κορινθίων.

Μετά από περίπου μία ώρα που διήρκησε η επίσκεψη, εμφανώς συγκινημένη αναφέρθηκε στους κρατούμενους όπου την ευχαρίστησαν που μπορούν να υπογραφούν κανονικά και όχι με σταυρό αλλά και να κάνουν μόνοι τους μία αίτηση. Επίσης, η Υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην σημασία του μοναδικού έργου που προσφέρουν στην κοινωνία οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό.

Δείτε φωτορεπορτάζ, του DMnews.gr:

 

Δείτε τα video, που ακολουθούν: