Πλησιάζουν οι γιορτές… και ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε για άλλη μία φορά την μαγεία των Χριστουγέννων!  Να φορέσουμε τα γιορτινά μας, να στολίσουμε τα σπίτια μας, να φτιάξουμε γλυκά, να αγοράσουμε δώρα… μα πρώτα από όλα να στείλουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη! Πρέπει να βιαστώ.. να γράψω κι εγώ το δικό μου γράμμα όπως κάθε χρόνο… και ας έχουν περάσει χρόνια από την πρώτη φορά. Γιατί όλοι έχουν δικαίωμα στο παραμύθι και την μαγεία… όλοι… όσοι έχουν καρδιά μικρού παιδιού!

Παίρνω μολύβι και χαρτί και ξεκινάω αμέσως να γράφω… Άγιε μου Βασίλη, φέτος ήμουν καλό κορίτσι…

Ωχ, όχι.. μια στιγμή… τι πάω να κάνω…ακόμα και να στείλω το γράμμα… πως θα έρθει να με βρει ο αγαπημένος μου παππούλης… οι δρόμοι έχουν κλείσει… δεν θα έρθει! Και κάπως έτσι η πραγματικότητα με προσγειώνει! Και θυμώνω… και μου έρχεται στο μυαλό αυτός…αυτός ο ακατανόμαστος… δεν γίνεται κάτι πρέπει να κάνω! Το βρήκα… θα του στείλω γράμμα, θα στείλω γράμμα στον ακατανόμαστο που εξαιτίας του θα μείνω χωρίς δώρα τα Χριστούγεννα! Ναι θα στείλω γράμμα σε εσένα… Covid-19!

Covid-19…αυτή είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που σου γράφω! Δεν είσαι ο καλόκαρδος χοντρούλης, με την άσπρη γενειάδα και το έλκηθρο… που τον περιμένουμε όλοι με ένα ποτήρι γάλα και μπισκότα, στο σπίτι μας… εσύ είσαι μία φιγούρα άσχημη, σκυθρωπή, αδύνατη με καμπούρα… με δολοφονικά ένστικτα και με ανάσα που μυρίζει θάνατο και δεν τον θέλει κανείς στο σπιτικό του! Δεν έχεις διεύθυνση γιατί δεν έχεις σπίτι… εσύ εισβάλεις απρόσκλητος και με θράσος… σε όλα τα μέρη που υπάρχει ζωή… στους δρόμους, στα μαγαζιά, στους οίκους ευγηρίας, στις παιδικές χαρές, στα σχολεία, στις εκκλησίες… στα νοσοκομεία… αυτά κάνεις σπίτι σου! Δεν είναι όμως και δεν θα γίνουν ποτέ!

Παρόλ’ αυτά, θα το διαβάσεις το γράμμα μου… γιατί σαν όλους τους δολοφόνους, σου αρέσει να τραβάς τη προσοχή και τεντώνεις τα αυτιά σου να ακούσεις τι λένε για εσένα… και γουρλώνεις τα μάτια να διαβάσεις τι γράφουν για εσένα…  γιατί έτσι νιώθεις σπουδαίος!

Τα κατάφερες λοιπόν, δεν έκλεισες μόνο τον Άγιο Βασίλη στο σπίτι του… αλλά και όλους τους ανθρώπους ! Κρύβονται από εσένα γιατί φοβούνται…μικροί, μεγάλοι φοβούνται εσένα… ακούς;

Μην καμαρώνεις, αυτό δεν σε κάνει δυνατό, μην γελάς, αυτό δεν σε κάνει πιο όμορφο… γιατί η ψυχή σου είναι άσχημη και την ασχήμια αυτή την βλέπουμε όλοι… δεν είσαι τίποτα παραπάνω από έναν εγκληματία… που έκλεψες από τους ανθρώπους την αγκαλιά, το φιλί, το γέλιο, την χαρά, τον έρωτα, την γαλήνη, την ηρεμία, την αισιοδοξία, τα όνειρα! Τους έκλεψες την υγεία… το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής! Τους έκλεψες την ζωή! Ξέρω γιατί το έκανες, όπως ξέρεις και εσύ! Γιατί όλα αυτά είναι τα όπλα των ανθρώπων ενάντια στο άγχος, την στεναχώρια, την κατήφεια, τις σκοτούρες, την μιζέρια, την καταθλίψη… όλα αυτά δηλαδή που κουβαλάς εσύ στον δικό σου σάκο… σε αντίθεση με την αγάπη που κουβαλά ο δικός μου, Άγιος Βασίλης!

Την αγάπη ζήλεψες… ύπουλε κορονοϊέ και όσες κορώνες και αν φοράς στο κεφάλι σου… και αισθάνεσαι βασιλιάς όλου του κόσμου… δεν πρόκειται ποτέ να την νιώσεις…. γιατί ακόμα και με όλο το χρυσάφι του κόσμου δεν μπορείς να την αγοράσεις… δεν μπορείς να την νιώσεις… γιατί δεν την αξίζεις! Κανείς δεν αγαπά κάποιον που του κόβει την αναπνοή, του σταματά την καρδιά, του θολώνει το μυαλό, του ρουφάει την ενέργεια. Ο κόσμος αυτοκτονεί εξαιτίας σου, παίρνει χάπια, χάνει δικούς του ανθρώπους… και μαζί και το δικαίωμα να τους αποχαιρετήσει… πονά!!! Και εσύ χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης σταματάς την μετάδοση της αγάπης και συνεχίζεις την μετάδοση της αρρώστιας… γιατί είσαι υπερόπτης, αλαζόνας, φιλάργυρος, εγωιστής, ζηλιάρης, αναξιοπρεπής!

Άραγε… γιατί ήρθες… από πού ήρθες… ποιος σε έστειλε… πότε θα φύγεις…. απαντησέ μου, γιατί μας πονάς;;;

Δεν θα σου κρυφτώ θα σου μιλήσω ειλικρινά… κανείς δεν σε περίμενε… κανείς δεν ήταν έτοιμος για εσένα… έφερες αλλαγή στην ζωή μας… που δεν την αντέχουν όλοι! Όμως πίστεψέ με, ο άνθρωπος είναι ένα ον που κρύβει τόση δύναμη μέσα του… Να θυμάσαι πάντα ότι κανένας πολιτισμός και καμία θρησκεία δεν πονά τον λαό του… και εμείς έχουμε και τα δύο…. ενώ εσύ δεν έχεις τόπο… δεν έχεις ελπίδα!

Ναι, τελικά φέτος δεν θα στείλω γράμμα στον Άγιο Βασίλη… δεν χρειάζεται. Εξάλλου, φέτος ξέρει τι δώρο θέλουμε όλοι οι άνθρωποι! Θέλουμε το ίδιο δώρο! Θέλουμε υγεία!