Καθώς οι μέρες περνούν και το Lockdown συνεχίζετε… περνάνε διάφορες σκέψεις από το μυαλό σου όπως… ότι θα μείνεις μόνιμα κλεισμένη στο σπίτι…  ξεκινάς να μετράς τις μέρες που ήδη είσαι μέσα… και κοιτώντας τα δάχτυλά σου συνειδητοποιείς ότι τα νύχια σου περνούν και αυτά το δικό τους δράμα! Βλέπεις το ημιμόνιμο μανικιούρ σου να έχει αρχίζει να καταρρέει και να φωνάζει απεγνωσμένα ”σώσε με” !

Σε πιάνει πανικός γιατί ξέρεις ότι όλα τα nails salons είναι κλειστά και ότι καμία nail artist δεν μπορεί να έρθει σπίτι σου! Και επειδή σε βλέπω τι πας να κάνεις… σταμάτα τώρα! Ούτε να το σκέφτεσαι να αφαιρέσεις το βερνίκι τραβώντας το… με τα δόντια ή με τα δάχτυλά σου! Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κάνεις ανεπανόρθωτη ζημιά!

Είμαι όμως εδώ και σου έχω ευχάριστα νέα! Με 4 σωστά, εύκολα και γρήγορα βήματα θα αφαιρέσεις το βερνίκι σου, χωρίς να φθείρεις, να τραυματίσεις και να αφυδατώσεις τα νύχια σου!  Ξεκινάμε λοιπόν!

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ: 

Βαμβάκι

Καθαρό ασετόν

Αλουμινόχαρτο

Ξυλάκια μανικιούρ

Λίμα

Buffer

Λάδι νυχιών για τα πετσάκια

Κρέμα χεριών

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

► Ξεκίνα με ένα ελαφρύ λιμάρισμα, κάνε απαλές κινήσεις καθώς θα τρίβεις την επιφάνεια των νυχιών για να αφαιρέσεις το top coat.

► Πάρε καθαρό ασετόν και ρίξε αρκετή ποσότητα σε ένα μπολ, έπειτα μούλιασε τα δάχτυλά σου περίπου για 15 λεπτά. Εναλλακτικά  μπορείς να κόψεις 10 μικρά κομμάτια αλουμινόχαρτο και 10 βαμβάκι. Αφού ρίξεις αρκετό ασετόν στο βαμβάκι το τοποθετείς πάνω στα νύχια σου, απέφυγε να ακουμπά το δέρμα και να σφίγγει τα δάχτυλα. Τέλος τυλίγεις με αλουμινόχαρτο. Περιμένεις περίπου 15 λεπτά, ο χρόνος εξαρτάται από το βερνίκι.

► Όταν αφαιρέσεις τα αλουμινόχαρτα θα δείς ότι σε μεγάλο βαθμό το βερνίκι έχει ήδη ξεφλουδίσει. Έφτασε η ώρα με ένα ξυλάκι να σπρώξεις ελαφρά και να αφαιρέσεις τα υπολείμματα. Προσοχή δεν ξύνεις το υλικό και δεν χρησιμοποιείς μεταλλικό εργαλείο.

► Πέρασε ελαφρώς τα νύχια σου με το buffer ώστε να λειάνεις την επιφάνειά τους. Μην το παρακάνεις όμως γιατί θα τα κάνεις αδύναμα και λεπτά.

► Πλύνε τα χέρια σου και πέρασε λάδι νυχιών στα πετσάκια, αν δεν έχεις χρησιμοποίησε ελαιόλαδο. Συνέχισε απλώνοντας κρεμά χεριών.

 

 

 

 

 

 

 

Αφαίρεση Ημιμόνιμου Μανικιούρ στο Σπίτι – Ο σωστός τρόπος

 

Tags :