Μπαταρίες οχημάτων, καρότσια μεταφοράς μεταλλικά αντικείμενα, λάστιχα, καρέκλες τραπέζια, ποδήλατα, πατίνια… ανέσυραν από τον βυθό, του Θερμαϊκού Κόλπου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο δράσης Υποθαλάσσιου Καθαρισμού, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης με τη συμβολή της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA), της Antipollution, της Hellenic Environmental Center S.A. (HEC ) και της MEPP, στον Προβλήτα 1 του Λιμανιού.

Οι δύτες ανέσυραν τα βαρέα αντικείμενα, τα πλέον επικίνδυνα όπως οι μπαταρίες οχημάτων που εντοπίστηκαν ενώ απελευθέρωσαν και επικίνδυνα υγρά. Για να ανασυρθούν τα ευρήματα, επιστρατεύτηκε ειδικός γερανός καθώς ένα απλό λάστιχο λόγω των υλών που θα προσκολληθούν πάνω του μέσα στη θάλασσα μπορεί να ζυγίζει έως και 200 κιλά. Σημειώνεται ότι, οι έρευνες πραγματοποιούνται σε ακτίνα περίπου 1 χιλιομέτρου.

Τη δράση παρακολουθούν από το πρωί, μαθητές και μαθήτριες των Ενιαίων Λυκείων και των ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία και να ενημερωθούν για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από thesstoday.gr

Tags :