Η χιονάτη ήταν η αγαπημένη γάτα όλων των κατοίκων σε μία μικρή γειτονιά της Κρήτης… Δυστυχώς εχθές το μεσημέρι ενώ κοιμόταν ένας άγνωστος πέρασε δίπλα της και την πυροβόλησε εν ψυχρώ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Σύμφωνα με το Σύλλογο «Η Προστασία των Ζώων», το τελευταίο διάστημα άγνωστοι έχουν σκοτώσει με όπλο άλλες τρεις γάτες. Πρόκειται για μία πράξη που συγκαταλέγεται στα πιο αποτρόπαια εγκλήματα ενάντια στα ζώα, αφού ακόμα στο σαφάρι και στο κυνήγι τα ζώα έχουν τουλάχιστον τη δυνατότητα να τρέξουν για τη ζωή τους. Στη Χιονάτη ούτε καν αυτή η δυνατότητα δεν δόθηκε…

Η Χιονάτη δεν είναι το πρώτο και ασφαλώς ούτε και το τελευταίο ζώο που πυροβολούν στην πόλη μας. Μόνο στο Αρώνι έχουν σκοτώσει άλλες τρεις γάτες το τελευταίο διάστημα. Όμως αυτή τη γάτα τη γνωρίζαμε καλά. Είχε όνομα και σπίτι και ανθρώπους που την αγαπούσαν. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν κάνει καταγγελία και ήδη διεξάγεται έρευνα για να βρεθεί ο δράστης ή οι δράστες.

Ο Σύλλογος αναφέρει ότι εάν ο δράστης είναι ενήλικας, τότε οι γείτονες βρίσκονται σε κίνδυνο καθώς επιστημονική έρευνα δείχνει ότι  εκείνος που σκοτώνει ζώα σε λίγο θα σκοτώσει και ανθρώπους και κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήστε μαζί τους, έστω και ανώνυμα στο petchania.bazaar@gmail.com.

Με πληροφορίες από neakriti.gr

Tags :