Ο “Πρέσβης των θαλασσών” ή αλλιώς ο “Ιππότης / Κύριος των θαλασσών” κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Σούδας.

Το Ιστιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού του Μεξικού είχε επισκεφτεί πάλι την χώρα μας πριν 4 ολόκληρα χρόνια. Στο λιμάνι η υποδοχή του κόσμου αλλά και του πρέσβη του Μεξικού στην Ελλάδα, της αντιπροσωπείας και φορέων της πόλης των Χανίων (αντιπεριφέρεια, Δήμος Χανίων κλπ.).ήταν θερμή… υπό τους ήχους μεξικάνικων τραγουδιών.

Το ταξίδι ξεκίνησε από το Ακαπούλκο τον περασμένο Ιούλιο και αφού πήγε στις ΗΠΑ, είχε ως επόμενο σταθμό του το λιμάνι της Σούδας όπου θα παραμείνει για τις επόμενες 2 ημέρες και θα είναι επισκέψιμο για το κοινό, την Πέμπτη (14/10) – 12.00 – 20.00 και την
Παρασκευή (15/10) – 11.00 – 20.00. Στην συνέχεια, θα συνεχίσει το ταξίδι του με προορισμό το Ντουμπάι.

Το πλοίο έχει πλήρωμα 248 άτομα (καπετάνιοι, αξιωματικοί, δόκιμοι της Ηρωικής Ναυτικής Στρατιωτικής Σχολής) και στόχος του είναι να εκπαιδεύσει τους νέους ναυτικούς και αξιωματικούς του μεξικανικού στρατού. Ευχάριστη εντύπωση και “πόλο έλξης” προκάλεσε και έγινε το γεγονός ότι οι δόκιμοι βρίσκονταν σε παράταξη πάνω στα ιστία, χωρίς να κινούνται. Eπίσης, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι πολλά μέλη του πληρώματος ήταν γυναίκες.

Δείτε τα video που ακολουθούν:

Πηγή: flashnews.gr