Υπόθεση πλαστογραφίας διαθήκης γνωστού Λαμιώτη που απεβίωσε το 2009, φαίνεται να εξακολουθεί να απασχολεί την Ελληνική Δικαιοσύνη. 

Αναλυτικότερα, σήμερα το πρωί κατέθεσαν στον τακτικό Ανακριτή η 84χρονη μητέρα του και ο 59χρονος αδελφός του, ως ηθικός και φυσικός αυτουργός αντίστοιχα της πλαστογραφίας. Η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από μήνυση της εν διαστάσει συζύγου του αποβιώσαντος, την οποία στην επίμαχη διαθήκη φέρεται να αποκληρώνει, περιγράφει κακουργηματική πράξη, καθώς προσδιορίζει πρόθεση προσπορισμού περιουσιακού οφέλους άνω των 120.000 ευρώ.

Βασικές «λεπτομέρειες» στην υπόθεση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι ότι η διαθήκη ακυρώθηκε στη συνέχεια στα αστικά δικαστήρια, ενώ τα κληρονομιαία στοιχεία, που δεν περιλάμβαναν ακίνητα περιήλθαν έτσι κι αλλιώς στην κόρη που είχε με την εν διαστάσει σύζυγο ως εγγύτερη συγγενής. Ο Ανακριτής αξιολογώντας την υπόθεση, με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως δε διέταξαν την προφυλάκιση μάνας και αδελφού, στους οποίους επέβαλαν τον τυπικό περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ώσπου η υπόθεση βρεθεί στο ακροατήριο ή «κλείσει» με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

 

Tags :