Εμβολιάστηκε κατά του covid19 λίγο πριν τις 14:30 στο νοσοκομείο Αττικόν, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσία του λοιμοξιολόγου  Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος εμβολιάστηκε αμέσως μετά.

«Παντελώς ανώδυνη» χαρακτήρισε τη όλη διαδικασία μετά την ολοκλήρωση της και στη συνέχεια μετέβη σε αίθουσα αναμονής, όπου θα παρέμεινε για 15 λεπτά, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, για λόγους ασφαλείας.

Στην συνέχεια έκανε δηλώσεις:

«Σήμερα όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας, καθώς ξεκινάει στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊου. Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία εμβολιαζόμαστε πρώτοι για να στείλουμε το παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές αλλά και αποτελεσματικό. Μαζί μας θα εμβολιαστούν, σήμερα, οι πρώτοι υγειονομικοί. Οι άνθρωποι οι οποίοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του COVID, τους χρωστάμε τόσα πολλά. Πρέπει πάνω απ’ όλα αυτοί να είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν, όχι μόνο για να δώσουν το παράδειγμα, αλλά για να είναι οι ίδιοι ασφαλείς να μπορούν να επιτελούν το σπουδαίο τους καθήκον».

Αμέσως μετά εμβολιάστηκε και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος αμέσως μετά είπε: «Δεν το κατάλαβα καν» και δεν παρέλειψε να τους ευχαριστήσει όλους από καρδιάς, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ιστορική μέρα και τονίζοντας ότι δεν είναι το τέλος ακόμα… το τέλος θα έρθει σταδιακά με τον εμβολιασμό όλων και περισσότερων!