Με τα ίδια μέτρα των Χριστουγέννων θα πάμε και την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα, ξεκαθάρισε ο Στέλιος Πέτσας και ότι δεν εξετάζεται αυστηροποίηση τους.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Το 2020 ζήσαμε καταστάσεις που δεν είχαμε διανοηθεί. Ωστόσο, τα πήγαμε συγκριτικά καλύτερα από πολλές άλλες χώρες, σε λίγες μέρες αφήνουμε πίσω μας το 2020. Στη χρονιά που φεύγει οι κοινωνίες αλλά και οι οικονομίες παντού στον κόσμο δοκιμάστηκαν από τη σοβαρότερη υγειονομική κρίση και τη χειρότερη ετήσια παγκόσμια ύφεση από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και έφερε δυστυχώς τεράστιες ανθρώπινες απώλειες. Επέβαλε ασφυκτικούς περιορισμούς στις κοινωνίες του κόσμου. Καθήλωσε την παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα. Έπληξε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το 2020 ζήσαμε καταστάσεις που δεν είχαμε διανοηθεί. Άλλαξε η ζωή μας και η χώρα μας υπέστη τις συνέπειες της πανδημίας».

«Τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας ωστόσο, τα πήγαμε συγκριτικά καλύτερα από πολλές άλλες χώρες», τόνισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η χώρα τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας τα πήγε συγκριτικά καλύτερα από πολλές άλλες χώρες και κάνει δύο παράλληλες προσπάθειες κατά του κορωνοϊού. Άμυνα με τα μέτρα και επίθεση με το εμβόλιο.

Τέλος έκανε έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων.