Μία υπόθεση βγαλμένη από ταινία τρόμου απασχόλησε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, τις προηγούμενες ημέρες όπου καταδίκασε, έναν 23χρονο που προέτρεψε μία 17χρονη να ακρωτηριάσει με μαχαίρι τα γεννητικά της όργανα, ενώ, υπό την απειλή δημοσίευσης γυμνών φωτογραφιών που κατείχε παράνομα, την ανάγκασε να αυτοτραυματιστεί με αιχμηρό αντικείμενο, χαράσσοντας τις λέξεις «Συγγνώμη» και «Αλήθεια» στο σώμα της.

Την φρίκη που ζούσε η ανήλικη κατήγγειλε στις αρχές του 2021, η μητέρα της ανήλικης. Αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά με την κόρη της από την αλλαγή στη συμπεριφορά της ενώ η αλήθεια αποκαλύφθηκε όταν έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Η 17χρονη γνώρισε τον δράστη μέσω κοινών φίλων τους και ξεκίνησαν να έχουν επικοινωνία. Λίγους μήνες αργότερα, ο δράστης έφυγε στο εξωτερικό με τους γονείς του αλλά η επικοινωνία τους συνεχίστηκε με ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω διαδικτυακής εφαρμογής και φαίνεται πως εξελίχθηκε σε φλερτ. Ο δράστης άρχισε να γίνεται χειριστικός και να ελέγχει την ανήλικη. Έπαιρνε την άδειά του με ποια άτομα θα κάνει παρέα μέχρι και τι ρούχα θα φορούσε. Την έκανε να νιώθει όχι μόνο άσχημα αλλά και ενοχές, όταν οι επιλογές της δεν συμβάδιζαν με τα δικά του “θέλω”. Η κοπέλα φαίνεται να μην άντεχε αυτόν τον έλεγχο, την καταπίεση και απευθύνθηκε σε ψυχολόγο. Εκείνος πάλι, ισχυριζόταν ότι μόνο αυτός μπορεί να την βοηθήσει και ότι τρέφει πλούσια αισθήματα για εκείνη, εγκλωβίζοντας την ψυχικά και συναισθηματικά.

Δεν ήταν λίγες φορές που η κοπέλα θέλησε να ξεκόψει μαζί του, αλλά ο δράστης την απειλούσε ότι θα δημοσιεύσει προσωπικές τις φωτογραφίες που είχε καταγράψει χωρίς τη γνώση και τη συναίνεσή της, ενώ για να την εκβιάσει ζητούσε να χαράξει και να κάψει σημεία του σώματός της. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Φεβρουάριο του 2021 προσπάθησε να την πείσει να βάλει ένα μαχαίρι στην γεννητική της περιοχή και να το περιστρέψει έτσι ώστε να προκαλέσει ακρωτηριασμό, με την ανήλικη να αρνείται. Το ίδιο διάστημα, την ανάγκασε να τραυματίσει το σώμα της με μαχαίρι χαράσσοντας στο αριστερό της πόδι και στο αριστερό της χέρι τις λέξεις «Συγγνώμη» και «Αλήθεια» (στα αγγλικά “truth”). Επιστρατεύοντας τις ίδιες απειλές περί δημοσίευσης γυμνών φωτογραφιών την ανάγκασε να του αποκαλύψει του κωδικούς πρόσβασης στα προφίλ της στα social media με τα οποία διέγραψε έναν λογαριασμό.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για «απόπειρα ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων γυναίκας», «παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων» και «παράνομη βία» (κατ’ εξακολούθηση οι δύο τελευταίες πράξεις) και τον καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκιση.

Με πληροφορίες από notospress.gr

Tags :