Καθαρίστριες επώνυμων καταστημάτων, στην Θεσσαλονίκη ”καθάριζαν” εκτός από την βρωμιά και τα εμπορεύματα όπως αποκάλυψε η έρευνα των Αρχών.

Αναλυτικότερα, τέσσερις γυναίκες οι οποίες ήταν μέλη συνεργείου καθαρισμού τελειώνοντας το καθάρισμα έβγαζαν από τα καταστήματα μαζί με τα σκουπίδια και εμπορεύματα. Μία από αυτές τις φορές πιάστηκαν στα πράσα αφού οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που ανήκουν στον ίδιο Όμιλο άρχισαν να διαπιστώνουν σημαντικές ελλείψεις σε εμπορεύματα, σε βαθμό που δεν δικαιολογούνταν από τον όγκο των πωλήσεων και από κλοπές πελατών ή υπαλλήλων. Μάλιστα έγινε έλεγχος στις κάμερες ασφαλείας και δεν παρατηρήθηκε κάποια ύποπτη κίνηση. Έτσι οι υποψίες στράφηκαν στις καθαρίστριες.

Οι δράστιδες με καταγωγή από τη Γεωργία και την Αρμενία είχαν κλέψει ρούχα, λευκά είδη και φο-μπιζού συνολικής αξίας, 100.000 ευρώ και αφαιρούσαν τα αντικλεπτικά με ψαλίδι ενώ κάποια εντοπίστηκαν πεταμένα στα φρεάτια των ανελκυστήρων. Πολλά εμπορεύματα τα αφαιρούσαν από τις αποθήκες των καταστημάτων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι και στην ταράτσα μίας εκ των κατηγορούμενων (η μόνη που προφυλακίστηκε) βρέθηκαν εμπορεύματα αξίας σχεδόν 30.000 ευρώ, την κλοπή των οποίων αποδέχθηκε. Στις απολογίες τους, οι συγκατηγορούμενές της αποδέχθηκαν μόνο ότι έκλεψαν τα εμπορεύματα που είχαν βρεθεί κατά τη σύλληψή τους.

Σύμφωνα με το Δικαστήριο, οι κατηγορούμενες συνενώθηκαν για τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών. Σε όλες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους ενόψει της δευτεροβάθμιας δίκης. Ο εισαγγελέας της έδρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα κλεμμένα κάπου διοχετεύονταν και μεταπωλούνταν.

Με πληροφορίες από protothema.gr

Tags :